Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

UDK02:Najavljujemo

Izvor: UDK02
Inačica od 07:31, 4. veljače 2009. koju je unio/unijela JoŠka (Razgovor | doprinosi)
Skoči na: izbornici, traži
Na ovu stranicu dodaj poveznice

kojima se najavljuju različiti događaji
važni školskim knjižničarima:
skupovi, smotre, predavanja, simpoziji, kongresi...

Sadržaj

Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Virovitičko-podravske županije

O R G A N I Z I R A

SKUPNI ODLAZAK NA 21. PROLJETNU ŠKOLU ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA REPUBLIKE HRVATSKE (ZADAR, 22. – 25. 04. 2009. god.)

U suradnji s prijevozničkom tvrtkom „Čačincitrans“ Čačinci krenut ćemo i ove godine na Proljetnu školu.

POZIVAMO knjižničare Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, „zapadnog“ dijela Osječko-baranjske županije kao i sve druge zainteresirane da nam se pridruže.

Autobus će krenuti 22. 04. 2009. u 7,00 sati iz Čačinaca sa željezničkog kolodvora. STAJALIŠTA: Slatina, Virovitica, Đurđevac, Bjelovar ili po dogovoru.

UKUPNA CIJENA PRIJEVOZA: 11 996,00 kn u cijenu su uračunati svi troškovi (cestarina, PDV i smještaj vozača)

POJEDINAČNA CIJENA ovisi o broju putnika.

Sve informacije na mob. 091/8927417 (Damir Balković, SŠ Marka Marulića, Slatina)

PRIJAVE: Što prije, to bolje. Plaćanje u autobusu. Molim voditeljice da obavijeste članove svojih vijeća. Pozdrav - Damir


Trodnevni trening produbljenja “Nenasilje - kako kad ne ide glatko? “

koji će održati od 4. – 7. februara / veljače 2009. u Duhovno obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica ( u blizini Zagreba). Sakupljamo se u srijedu navečer na večeri, radimo do subote ručak. Nakon raznih modula i Osnovnog treninga sudionici/e nas pitaju, a što ima dalje ? Ovaj put imamo priliku dalje vježbati i usvajati stavove koji nas učvršćuju u nastojanju da u svom mirovnom radu kao i u svom svakodnevnom postupanju nenasilno djelujemo.
Prati nas i rečenica koju često čujemo na treninzima: „ Lako je s onima koji su prošli edukaciju, ali što ćemo s većinom ljudi koji su grubi, ne slušaju, nameću se…“ Mi se tim preprekama mislimo baviti na ovom treningu produbljenja. Posvetit ćemo vrijeme temama kao što su:
· Nenasilna komunikacija u otežanim uvjetima
· Sukob vrijednosti : kako voditi proces transformacije i dijaloga
· Trening ja govora u direktnoj komunikaciji
· Produbljenje vještine neprosuđivanja i teorijska diskusija o istome
Uvjereni smo da su sadržaji produbljenja korisni i za one koji će voditi radionice i tako biti primjerom grupi kako je moguće nenasilno djelovati.
Trening je namijenjen sudionicama/ima koji su prošli osnovne edukacije konstruktivne transformacije sukoba i imaju iskustva u društvenom djelovanju. članovima i članicama udruga / organizacija ili pojedinkama/cima koji rade ili se uključuju u izgradnju mira u svojoj zajednici. Očekujemo aktivno sudjelovanje prijavljenih sudionika/ca na cijelom treningu.
Trening će biti koristan:
Mirovnim aktivistima koji ne odustaju od nenasilnog djelovanja u nasilnim sukobima Mirovnim radnicima koji će ne samo riječima nego najviše svojim ponašanjem širiti mirovnu kulturu Edukatorima/cama mirovnih radionica koji/e će sebe izgraditi da grade druge i steći nove vježbe i ideje za svoje treninge Organizatorima u društvenoj zajednici / svojoj organizaciji koji će se obnoviti da mogu u buduće uspješno pokretati promjene u društvu.
Molimo Te da prijaviš svoje sudjelovanje do ponedjeljka, 26. januara / siječnja 2009. na adresu RAND-a rand@rand.hr RAND snosi troškove smještaja i putne troškove javnim kopnenim prijevozom u jednom smjeru. Time što snosiš dio ili cijele putne troškove doprinosiš održivosti ovog programa.
Voditelji treninga Otto Raffai, Mihael Sečen, Ana Raffai, Sesvete.
pripremila Vanja Škrobica

Terapijske PLESNE radionice

Radionica kontakt improvizacije i Plesna radionica za voditelje plesnih grupa i ostale zaiteresirane u okviru programa PLESOM DO ZDRAVLJA, terapija plesom.
1.UVODNA RADIONICA KONTAKT IMPROVIZACIJE, 23.1. 2009. g - petak, 19h - 21 h. Voditeljica Sabine Parzer, www.sabfab.com
Sabine Parzer je plesačica, koreografkinja, učiteljica plesa i pokreta koja radi u plesno terapijskom okruženju. Rođena je u Beču. Provela 10 godina u inozemstvu (u SAD-u i Njemačkoj). U Chicagu je diplomirala na umjetničkom odjelu – moderni ples i plesala u Mordine& Company Dance Theatre te u mnogim nezavisnim produkcijama. Koreografirala je preko 20 plesnih komada, koji su bili izvođeni u Chicagu, New Yorku, San Franciscu, Beču i Berlinu. Bila je suosnivač grupe "Loop Troop". Posljednjih godina njene izvedbe su fokusirane na improvizacijski rad. Sabine radi sa ljudima od 7 do 77 kroz improvizaciju, release tehniku i kontakt improvizaciju. Od 1999. godine radi u rehabilitacijskom centru u Austriji gdje kroz ples i pokret radi sa ljudima koji su doživjeli ozljede na radu, prometne nesreće ili pate od neuroloških oštećenja. Prakticira ZenBodytherapy i ima svoju vlastitu praksu za Systemische und Integrative Bewegungslehre (metoda koja se nastavlja na Feldenkrais metodu rada).
Prijave i dodatne informacije na 095 9047658, Tatjana Sardelić
2.Plesna radionica za voditelje plesnih grupa i ostale zaiteresirane u okviru programa PLESOM DO ZDRAVLJA, terapija plesom: Ples sa mnom (A Dance with Myself ) 2. dio, 24. i 25.1 - subota i nedjelja. Voditeljica Sabine Parzer.
Za prijavu i dodatne informacije možete se obratiti Vladimiri Vrhovšek, voditeljici Treps-e
e-mail treps@cekate.hr tel.. 01/3024 247, mob. 098 88 29 13
pripremila Vanja Škrobica
preusmjerila Ivana Vladilo 15:31, 15. siječnja 2009. (CET)

Teen Signature Programme - What I'd like the world To Read - POZIV

Teen Signature Programme titled - What I'd like the world To Read is targeted at teens aged 13-17 years old. The objective of this programme is for teens to promote good reads to their peers all over the world via a digital platform, in this case, our teen blog known as Y.O! Y.O..
Teens may submit a multimedia clip of not more than 2 minutes where they would promote an English book to teens and the selected book could concern global issues or simply a good read to share with their peers. For further programme details, please visit blog.
The submitted entries are now available on Y.O! blog for the viewing pleasure of all teens and we hope that teens would pick up some suggested reads for their reading pleasure.
As such, we would like to invite you and your teen library users to browse the suggested teen reads and at the same time, enjoy a good exchange of views on the suggested reads via the comments on the blog.
If your library is interested in joining us in this programme to encourage teens from your country to promote good reads to their peers and spread their love for reading across the world, please feel free to contact me.
Ivan Chew
proslijedila Verena Tibljaš, GK Rijeka (IFLA-ina komisija za mlade)
Ivana Vladilo 12:02, 10. prosinca 2008. (CET)

Globalizacija na renesansni način - produkcija srednjoškolskih knjižničara Istarske županije - POZIV

Drage kolegice/kolege,
Evo stigli smo skoro na kraj još jedne godine, nadam se ne previše teške, ali ono što nije valjalo lako ćemo zaboraviti i pamtiti lijepo. Htjela bih da se od ove godine oprostimo prikazom našeg rada, odnosno onoga što je nekolicina nas – zahvaljujući našim učenicima – uspjela odraditi. Radi se o projektu obilježavanja Godine Marina Držića o čemu je ideja potekla s našeg ŽSV-a u ožujku i stvari se polako privode kraju – na naše veliko zadovoljstvo. U radu su sudjelovale tri škole: Talijanska srednja škola iz Pule, Škola primijenjenih umjetnosti i dizajna- Pula i SŠ Mate Blažine Labin, a rezultat dosadašnjeg rada vidjet ćete ako dođete 12. prosinca u pulsku Zajednicu Talijana ili 13. prosinca u Zajednicu Talijana Labin i prisustvujete priredbi „Globalizacija na renesansni način“ koja je u cijelosti plod naših ruku (kostimi, glazba, gluma, scena...). Ponosni smo što su upravo knjižničari srednjih škola ujedinili svoje snage i poveli učenike u renesansnu avanturu. Bit će nam čast ukoliko budete prisustvovali ovoj svečanosti, a naravno pozivnice stižu poštom!
Sve najbolje u narednoj godini, Vama i Vašim najdražima!
Elda Pliško Horvat
Voditeljica SVSKIŽ

Festival dječje knjige 'Monte Librić'

Monte Librić
Ivana Vladilo 10:10, 3. studenog 2008. (CET)

HUŠK na Interliberu - okrugli stol FINANCIRANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

U petak 14. studenoga 2008. u 13.00 sati na centralnoj pozornici paviljona 6 Zagrebačkog velesajma, HUŠK organizira okrugli stol s temom Financiranje školskih knjižnica. Pozivamo Vas da nam se pridružite i aktivno uključite u raspravu koja bi mogla unaprijediti našu suradnju.
Ivana Vladilo 07:35, 3. studenog 2008. (CET)

Predavanje: Knjižnice budućnosti za tinejdžere budućnosti

Obavijest na stranici HKD-a[1]
izvor www.hkdrustvo.hr Ivana Vladilo 07:35, 3. studenog 2008. (CET)

Međunarodni mjesec školskih knjižnica - centralno obilježavanje u Osijeku

Stručni skup za školske knjižničare Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije
Tema: Međunarodni mjesec školskih knjižnica - Knjižničari predstavljaju svoje partnere
Suorganizatori: Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska udruga školskih knjižničara
Mjesto i datum: Osijek, 27. listopada 2008. u Klubu knjižare Nova, Trg Ante Starčevića 4, Osijek
Voditeljica programa: Biserka Šušnjić, prof. i dipl. knjižničarka, viša savjetnica za školske knjižničare
PROGRAM Datoteka:Dnevni red Osijek 27.10.2008.doc
Ivana Vladilo 18:22, 24. listopada 2008. (CEST)

Školska knjižnica: pokazatelji uspješnosti - stručni seminar za ravnatelje i školske knjižničare PGŽ

Matična služba Gradske knjižnice Rijeka u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje (http://www.nsk.hr/CSSU) organizira stručni seminar:
Školska knjižnica: pokazatelji uspješnosti
koji će se održati u četvrtak, 16. listopada 2008. u Narodnoj čitaonici, Rijeka, Korzo 24 s početkom u 9.30 sati
Seminar će voditi:
Mira Zovko, prof., viša stručna savjetnica za školske knjižnice, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Veronika Čelić-Tica, prof., savjetnica za školske knjižnice, Zavod za knjižničarstvo, NSK
Sadržaj seminara: Pokazatelji uspješnosti u školskim knjižnicama u Hrvatskoj. Pokazatelji po županijama. Smjernice razvoja u skladu s pri¬jedlogom novog Pedagoškog standarda.
Seminar je namijenjen ravnateljima škola i knjižničarima.
Trajanje: 9.30 – 14.30 sati
Očekujući Vaš dolazak i aktivno sudjelovanje, srdačno Vas pozdravljamo.
Voditeljica županijske matične službe:
Ljiljana Črnjar
Ivana Vladilo 14:19, 9. listopada 2008. (CEST)

Informacijski izazovi EU

Pravni fakultet Svučilišta u Zagrebu i Europsko informacijsko udruženje (European Information Association – EIA) iz Velike Britanije organiziraju tri praktične radionice iz ciklusa „Informacijski izazovi EU”. Radionice će se prema priloženom programu održati 27. i 28. listopada 2008. u zgradi Pravnog fakulteta na Trgu maršala Tita 3, Zagreb, u dvorani projekta Tempus.
Radionice će se odvijati na engleskom jeziku prema sljedećem rasporedu:
1.New Developments in EU Legal Research - 27.10.2008., ponedjeljak, 9:00 do 16:00 sati
2.Keeping Up-to-date with EU Information - 28.10.2008., utorak, 9:00 do 12:00 sati
3.Hidden Gems: EU Databases You Might Have Missed (EIA) - 28.10.2008., utorak, 13:15 – 16:30 sati
Program je namijenjen korisnicima informacijskih izvora o Europskoj uniji – onima koji se tek upoznaju s tim područjem, kao i onima koji već imaju iskustva ali žele produbiti svoja znanja i vještine: članovima akademske zajednice pravnog i drugog obrazovanja, informacijskim posrednicima, specijalistima ili savjetnicima zaduženim za pružanje i diseminaciju informacija o EU i njezinim politikama, dokumentalistima, knjižničarima i informatorima, te članovima poslovne zajednice i nevladinog sektora, kao i novinarima istraživačima.
Detaljan raspored radionica s programom, prijavnim obrascem i ostalim podacima o uvjetima sudjelovanja, nalazi se u privitku Datoteka:EU-INFO-2008-POZIV-PRIJAVA-080911.pdf.
Aleksandra Čar, M.A.
Informacijski savjetnik za EU
Sveučilište u Zagrebu / University of Zagreb
Pravni fakultet / Faculty of Law
Biblioteka / Library
Trg maršala Tita 14
HR-10000 Zagreb
Ivana Vladilo 17:53, 22. rujna 2008. (CEST)

36. skupština Hrvatskog knjižničarskog društva

36. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva održat će se od 1. do 4. listopada 2008. u Puli, u hotelu Histria.
Prijavnica i program dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatskoga knjižničarskog društva http://www.hkdrustvo.hr
Ivana Vladilo 07:49, 24. srpnja 2008. (CEST)

Kongres školskih knjižničara Slovenije 2008.

Društvo školskih knjižničara Slovenije, od 16. do 18. listopada 2008. u Kongresnom centru Radenci organizira 3. kongres školskih knjižničara Slovenije s glavnom temom: Programi školskih knjižnica i razvijanje pismenosti (http://www.dsks.si/html/kongres2008.htm)
Ivana Vladilo 07:59, 24. srpnja 2008. (CEST)

Seminar: Volontiranje u narodnim knjižnicama

Matična služba Gradske knjižnice Rijeka u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje (http://www.nsk.hr/CSSU) organizira stručni seminar Volontiranje u narodnim knjižnicama koji će se održati u četvrtak, 15. svibnja 2008. u Narodnoj čitaonici, Rijeka, Korzo 24 s početkom u 10.00 sati.
Seminar će voditi dr. sc. Vesna Turčin, samostalana knjižničarska savjetnica
Seminar je namijenjen knjižničarima narodnih knjižnica osobito, ravnateljima, voditeljima i organizatorima djelatnosti
Sadržaj seminara: Programi volontiranja u narodnim knjižnicama: tko, kako i zašto. Pozitivna iskustva. Kako osmisliti program za volontere prema specifičnostima pojedinih knjižnica i njihovih korisnika, kako animirati potencijalne volontere i kako njihovo znanje iskoristiti u podizanju kvalitete usluga knjižnice.
Trajanje seminara: 10.00 – 14.00 sati.
pripremila:Ljiljana Črnjar,voditeljica županijske matične službe
Ivana Vladilo 22:01, 9. svibnja 2008. (CEST)

Javna tribina Kakvi smo potrošači, u knjižnici Strojarske škole Rijeka

Uz Dan potrošača, u sklopu odgoja za građansko društvo, u knjižnici Strojarske škole Rijeka 9. travnja s početkom u 12:30, održat će se javna tribina Znamo li svoja potrošačka prava. Gost Marko Paripović, predsjednik udruge Potrošački centar Rijeka.
Ivana Vladilo 08:50, 9. travnja 2008. (CEST)

E-prijava sudjelovanja u radionicama Proljetne škole

Prijava radionica
Molimo sve sudionike 20. Proljetne škole školskih knjižničara Republike Hrvatske da se prijave na dvije radionice: jednu za četvrtak, a drugu za petak.
Rok za prijavu je 27. ožujka 2008.

Prvo treba otvoriti korisnički račun (upis novoga korisnika), a onda upisati željenu radionicu na adresi: http://infoz.ffzg.hr/biblioradionice/index.aspx
Sudionici Proljetne škole koji se ne prijave bit će raspoređeni prema slobodnim mjestima.
prema informaciji B. Šušnjić, Ivana Vladilo 17:18, 19. ožujka 2008. (CET)

Županijsko stručno vijeće PGŽ

utorak, 18. ožujka 2008.

Ivana Vladilo 23:26, 9. ožujka 2008. (CET)

Seminar:Elektronički referentni izvori

Matična služba Gradske knjižnice Rijeka u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje (http://www.nsk.hr/CSSU) organizira stručni seminar Elektronički referentni izvori koji će se održati u četvrtak, 13. ožujka 2008. u Narodnoj čitaonici, Rijeka, Korzo 24 s početkom u 10.00 sati.
Seminar će voditi Zdenka Sviben, viša knjižničarka, koordinatorica Informativno-posudbenog odjela Gradske knjižnice Zagreb. Sadržaj seminara: pronalaženje kvalitetnih biografskih izvora, kalkulatora i formula, rječnika i enciklopedija, svakodnevni život, pronalaženje ljudi, ustanova i firmi, općih referentnih izvora, pronalaženje i korištenje slika, karata, statistike, okupljanje i uređivanje.
Trajanje seminara: 10.00 – 14.00 sati.
pripremila: Ljiljana Črnjar, voditeljica županijske matične službe
Ivana Vladilo 21:54, 6. ožujka 2008. (CET)

Aktualni problemi u zaštiti i resturaciji filmskog gradiva

Javno predavanje: Aktualni problemi u zaštiti i resturaciji filmskog gradiva, dr.sc. Mato Kukuljica, predsjednik Vijeća za film i kinematografiju Grada Rijeke. Osim upoznavanja s aktualnim problemima u zaštiti i restauraciji filmskog gradiva te s novim izazovima postavljenima pred zaštitu video gradiva i zvučnih zapisa, kao i s mogućim odgovorima na ove probleme i izazove, predavanje ima za cilj i omogućiti razmjenu iskustava u zaštiti audiovizualnog gradiva među muzealcima, arhivistima i knjižničarima. U petak, 29. veljače 2008. godine s početkom u 11 sati u Muzeju grada Rijeke, Muzejski trg 1, Rijeka, u suorganizaciji Muzeja grada Rijeke, Sveučilišne knjižnice Rijeka, Knjižničarskog društva Rijeka i Odjela za kulturu Grada Rijeke
Ivana Vladilo 10:29, 23. veljače 2008. (CET)

Poziv za sudjelovanje na IV. međunarodnom natječaju za djecu i mladež "The Art of Book

Svrha natječaja je promicanje knjige i čitanja, umjetnosti i ljepote kroz umjetničku izradu knjige.
Datoteka:Poziv.pdf, Datoteka:Propozicije.pdf, Datoteka:Prijava.pdf
Ivana Vladilo 18:43, 19. veljače 2008. (CET)

LIDA 2008.

Kolege,

Ako ste zainteresirani za predaju ili najavu rada ili prezentacije na konferenciji KNJIŽNICE U DIGITALNOM DOBU (LIDA) 2008, koja će se održati u Dubrovniku i Mljetu, u Hrvatskoj od 2-7 lipnja 2008. Rok za podnošenje rada ili postera je 15. ožujka 2008. za daljnje informacije molimo vas pročitajte priloženi Call for Papers.

Sve najbolje

LIDA 2008 Organising Committee OPŠIRNIJE

Stručni skup voditelja ŽSV, knjižničara mentora i savjetnika

5. - 6. ožujka 2008., u hotelu Laguna, Zagreb, održat će se stručni skup školskih knjižničara voditelja ŽSV-a, knjižničara mentora i savjetnika. Teme: Mjerila kvalitete rada u školskom knjižničarstvu, Baštinska pedagogija u knjižnici, Organizacijski odbor 20. Proljetne škole školskih knjižničara s voditeljima: Biserka Šušnjić,prof., Ana Krželj, prof., dr. sc. Ivanka Stričević, dr. sc. Dinka Kovačević, Eni Surić Faber, prof., Theo de Cansiani Jakšić, prof.
iz Kataloga stručnih skupova AZOO, Ivana Vladilo 08:33, 24. siječnja 2008. (CET)
[više]

Radionice u Studentskom centru, Zagreb

RADIONICA NEVIDLJIVOG KAZALIŠTA “Vidljivost ne- vidljivog” Odnos umjetnika i umjetnika, umjetnika i prostora, umjetnika i publike kao i umjetnika sa samim sobom.
Obradjivanje teme vidljivosti, ne vidljivosti kazališta i umjetnosti u suvremenom svijetu.
Termin i mjesto: Radionica će se odražavati od 24. do 27.siječnja od 13:00-15:45h, u prostorijama Studentskog centra (pozornica kina SC)
Kotizacija: Cijena četverodnevne radionice iznosi 50 kuna.
Voditelji: Jelena Vuksanović, Dragan Simeunović (Beograd)
Prijave na: 098 616270
test.workshops@gmail

RADIONICA IMPROVIZACIJE Radionica improvizacije primarno je namjenjena umjetnicima koji se bave izvedbenim umjetnostima (glazbenicima, glumcima, plesačima, performerima…) no ne isključuje ostale zaineresirane.
Termin i mjesto: Radionica će se odražavati od 24. do 27.siječnja od 10:00-12:45h, u prostorijama Studentskog centra (pozornica kina SC)
Kotizacija: Cijena četverodnevne radionice iznosi 50 kuna.
Voditelj: Kajetan Čop
Prijave na : 098 616270
test.workshops@gmail

RADIONICA AFRIčKOG BUBNJANJA (početna radionica djembea) Djembé je kralj afričkih bubnjeva koji potječe iz Malija i Gvineje, a zovu ga još i 'magični bubanj', zbog zvuka kojeg proizvodi i ritma koji pokreće ljude. Ovaj tradicionalni afrički instrument ukorijenjen je duboko u njihove običaje, a postupno se inkorporirao i u zapadnjačku tradiciju i postao sastavni dio ne samo world musica, vec i popa, reggea, duba i sličnih glazbenih žanrova.
Ova početna djembe radionica sastoji se od 4 termina, a obuhvaća upoznavanje s afričkim tradicijskim instrumentom i s ritmomo općenito, savladavanje osnovnih udaraca i tehnike sviranja djembea, razvijanje osjećaja za ritam, koordinacije, poticanje na samostalnu kreaciju jednostavnih ritmova i, napokon, učenje tradicionalnih afričkih ritmova.
Termin i mjesto: Radionica će se odražavati od 24. do 27.siječnja od 16:00-18:00h, u prostorijama Studentskog centra (pozornica kina SC)
Namijenjena je svim početnicima i nije potrebno imati vlastiti instrument.
Broj polaznika je ograničen na 16 polaznika, pa požurite s prijavama.
Kotizacija: Cijena četverodnevne radionice iznosi 100 kuna.
Voditeljica: Ivana Đula
Prijave na: 098 616270
test.workshops@gmail
pripremila Vanja Škrobica, 9.01.08.

Programi za poticanje čitanja djece osnovnoškolske dobi

Hrvatsko knjižničarsko društvo, Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Knjižnice grada Zagreba - Knjižnica Medveščak, 14. ožujka 2007. organiziraju stručni skup pod radnim nazivom Programi za poticanje čitanja djece osnovnoškolske dobi. Skup će se održati u KGZ - Knjižnici Medveščak, Trg žrtava fašizma 7, Zagreb. Rok za prijavu je 20. siječnja 2008.
izvor:HKD
Ivana Vladilo

Godišnji sabor Hrvatskog centra za dramski odgoj

Poziv na redovni GODIŠNJI SABOR HCDO (Hrvatski centar za dramski odgoj) koji će se održati od 26. do 29. prosinca 2007. u Centru mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1, u Zagrebu. Tijekom godišnjeg sabora moći ćete sudjelovati u nekoliko zanimljivih radionica te na godišnjoj skupštini HCDO koja će se održati zadnjeg dana sabora, tj. 29. prosinca u 15,00. Tom prigodom predstavit ćemo i našu novu knjigu: "NE RASPRAVLJAJ, IGRAJ! - PRIRUČNIK FORUM-KAZALIŠTA" Godišnji sabor i radionice HCDO otvorene su svima! Proslijedite ovu obavijest i preporučite godišnji sabor svima koje to može zanimati!
Datoteka:POZIV NA GODIŠNJI SABOR 2007.doc
pripremila Vanja Škrobica

Semantički web i Web 2.0, KDR, 11. 12. 2007.

11. prosinca 2007. s početkom u 10:30, u prostoru izložbe glagoljice Sveučilišne knjižnice Rijeka, KDR organizira stručni skup Semantički web i Web 2.0: nove strukture informacijskih krajolika, mr. sc. Sonja Špiranec i Mihaela Banek Zorica (Filozofski fkultet, Zagreb).
U prvom, teorijskom dijelu izložit će se pojmovna određenja i načela obaju koncepata. Pritom će naglasak biti stavljen na sučeljavanje Semantičkog weba i Weba 2.0 u smislu njihovih razlika i komplementarnosti, kao i na njihov značaj za informacijsku profesiju te potencijalna primjena u različitim domenama (npr. Obrazovni semantički web ili Knjižnica 2.0).
U drugom će se dijelu kroz praktične primjere sudionici upoznati s karakteristikama različitih Web 2.0 servisa koji počivaju na filozofiji suradničkog okruženja, osobito s onima za suradničku razmjenu informaci (temeljenu na blogovima, wikijima, podcastima) i multimedijskih objekata (Flickr, YoutTube, Rapidshare…), suradničko označivnje i citiranje (Del.icio.us, CiteULike, Citeseer..) i stvaranje virtualnih mreža korisnika, kako za poslovne tako i u privatne svrhe (Facebook, Ning, LinkedIn….).
Ivana Vladilo 20:27, 3. prosinca 2007. (CET)

Radionica TIJELO PLESAČA, GLUMCA, PROLAZNIKA

Vodi Leja Jurišić (SLO) plesačica i koreografkinja (Meg Stuart, Damaged goods)
Centar za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18
Subota i nedjelja 1. i 2.12.2007.
Cijena: 200 kn
opis radionice Tijelo plesača, glumca, prolaznika - Leja Jurišić
pripremila Vanja Škrobica

Stručni skup "Vrijednosti knjižničarske profesije"

U organizaciji matične službe GKR, SVKRi i CSSU, u četvrtak, 22. studenog 2007. u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, Dolac 1, prostor izložbe glagoljice, s početkom u 11:00 sati, održat će se stručni seminar s temom Vrijednosti knjižničarske profesije, prof. dr. sc. Aleksandra Horvat, voditeljica katedre za bibliotekarstvo Odsjeka informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Seminar će upoznati sudionike s važnošću stručne etike u svakodnevnom radu knjižničara i ponuditi odgovore na neka etička pitanja struke s kojima se suočavaju knjižničari u svim tipovima knjižnica.
Ivana Vladilo 21:51, 17. studenog 2007. (CET)

Stručni skup "Iz povijesti naših knjižnica"

Hrvatsko knjižničarsko društvo i Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja organiziraju stručni skup "Iz povijesti naših knjižnica". Skup će se održati 16. studenoga u Daruvaru u Hotelu Termal s početkom u 9 sati.
Datoteka:Daruvar program.pdf
Iz Programa izdvajam:
Zorka Moslavac: Istraživanje o povijesti školske knjižnice Gimnazije u Virovitici
Zdenka Venus-Miklić: Knjižnica bjelovarske Gimnazije
Ivana Vladilo 11:33, 15. studenog 2007. (CET)

CNF-CEE - Udružene nizozemske zaklade nude kontinuirane mogućnosti finaciranja projekata udruga iz Hrvatske

CNF-CEE - Udružene nizozemske zaklade nude kontinuirane mogućnosti finaciranja projekata udruga iz Hrvatske Financiranje je otvoreno za inovativne projekte koji strukturalno poboljšavaju socijalnu situaciju zapostavljenih grupa: ovisnika, osoba s posebnim potrebama, žrtva zlostavljanja, beskućnika, etničkih manjina, djece i mladih i koji promiču rad u zajednici, skrb o mentalnom i psihičkom zdravlju, inkluziji, deinstitucionalizaciji. Cjelokupna dokumentacija za prijavu dostupna je upitom na adresu e-pošte: cnf-croatia@email.htnet.hr
Više informacija: Cooperating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe
izvor: Zaklada za civilno društvo
pripremila Vanja Škrobica

Arhiv najava do studenog 2007.

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors