Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

SVSKŠKŽ - izvješće sa skupa od 16. listopada 2006. g.

Izvor: UDK02
Inačica od 15:50, 27. listopada 2006. koju je unio/unijela Svjetlana Jurlin Livić (Razgovor | doprinosi)
Skoči na: izbornici, traži

U ponedjeljak, 16. listopada 2006. godine, u knjižnici Tehničke škole u Šibeniku održana je zajednička sjednica županijskih stručnih vijeća knjižničara osnovnih i srednjih škola iz Šibensko-kninske županije.

 Na skupu je prof. Ana Krželj, savjetnica za školske knjižnice, Agencija za odgoj i obrazovanje - Podružnica Split upoznavala prisutne s novim prijedlogom Zakona o knjižnjicama, te o 19. Proljetnoj školi školskih knjižnjičara.
 Također, gost je bila i prof. Ingrid Poljanić iz Osnovne škole Spinut (Split) koja je organizirala osnivanje podružnice HUŠK-a (Hrvatska udruga školskih knjižničara) u našoj županiji.
 Diplomirana knjižničarka Anita Cota, prof. upoznala nas je sa svojim diplomskim radom (diplomirala u rujnu 2006.), koji je bio izrađen na temi "Školske knjižnice Šibensko-kninske županije 2005. u svjetlu IFLA-inih i UNESCO-ovih smjernica za školske knjižnice".
 Prof. Vilijam Lakić, matičar Matične službe iz Gadske knjižnice "Juraj Šižgorić" dao je izvješće sa 35. Skupštine HKD-a i izvješće sa 2. Skupštine KDŠ (Knjižničarsko društvo Šibenik), te iznio prijedlog tema za tečajeve Centra za stalno stručno usavrašavanje knjižničara NSK.

 Svjetlana Jurlin Livić i Ante Juras, voditelji županijskih stručnih vijeća podnijeli su izvješča o realizaciji Programa rada Vijeća u školskoj godini 2005/06, te donijeli Izvedbeni i Program rada Vijeća za školsku godinu 2006/07.

Dogovaralo se i o obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige i Dana školskih knjižničara.

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors