Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Razgovor sa korisnikom:Josip65

Izvor: UDK02
Inačica od 09:58, 21. ožujka 2009. koju je unio/unijela Draženka Stančić (Razgovor | doprinosi)
Skoči na: izbornici, traži

Sadržaj

mrežne stranice i source code

hello! hvala za komentare, mnogo su mi pomogli. uglavnom, slika koja se vidi je ta koja se treba vidjeti, pogledala sam na drugim racunalima i sve je ok. u vezi mrežne stranice knjižnice:dugo radim u Frontpage i znam da ima puno nedostataka. jedan od njih je da izvan IE teško ili nikako ne funkcioniraju stranice napravljene u njemu. Zato sam na home page stavila napomenu da se za najbolji pregled koristi IE, najmanje 6.0 i rezolucija 1024x768. Ako se otvara u Mozilli ili drugdje onda se zbog toga što se ne može pravilno prikazati stranica otvara source code (njega ne mogu izbaciti jer ga FP automatski generira kod uploada). Uglavnom, provjerila sam stranicu na drugim računalima u školi i IE ju otvara besprijekorno i bez source codea.

eh, trebalo bi se prebaciti na Dreamweaver, ali baš mi se ne da nakon dosta godina svladavanja tajni FP :)

do skorog čitanja, puno pozdrava, Nataša

Karlovačka županija se sve više plavi :-)

Danas smo imali aktiv i jedna je od točaka bila radionica Izrada mrežne stranice knjižnice na www.knjiznicari.hr koju je vodila moja malenkost. Rezultati su negdje bolji, negdje malo nespretniji ali najbitnije je da smo se malo ozbiljnije počeli služiti repozitorijem! Za potrebe radionice izradila sam Power Point prezentaciju koja je kolegama trebala olakšati izradu mrežne stranice pojedine školske knjižnice, pa bih s obzirom na Vaš angažman oko repozitorija. Popunjavanje mrežne stranice knjižnice na www.knjiznicari.hr.ppt je ime (znam da je dugo, ali eto...) I nešto je teža jer nisam stigla sažeti slike, s obzirom da sam rekla kolegama da im ju ne dam na memory stick nego da će biti na repozitoriju pa neka ju nađu :) Zato sam je morala staviti odmah danas, ovako otežanu. Nadam se da će Vam se svidjeti, kolege i naša voditeljica aktiva Ana su bili zadovoljni Puno pozdrava od Nataše--Natasa-b-jadronja 19:34, 25. listopada 2007. (CEST)

re:područne škole

Dragi kolega, hvala na iscrpnom odgovoru. Potpuno se slažem da bi ako ostavimo područne škole tu gdje jesu i još upišemo podatke po kojima se vidi da je većina njih u nezavidnom stanju, da bi time mogli nešto i postići. Ako ih preusmjerimo nismo ustvari dobili ništa. Ja ću za Karlovačku županiju pomalo prikupljati podatke i upisivati ih, a brisanje samo dolazi u obzir ako škole više nema. Hvala i na većim ovlastima (kada sam se logirala, iznenadile su mu nove mogućnosti koje su se pojavile), trudit ću se korisiti ih vrlo savjesno :) Što se tiče korisničkog imena stavila sam ustvari svoj e-mail (natasa-b-jadronja@net.hr) pa bih ipak voljela da ostane tako. Puno pozdrava --Natasa-b-jadronja 09:32, 5. studenog 2007. (CET)

Knjižnica

Zahvaljujem na brzoj obavijesti, svakako ćemo Vas zamoliti za pomoć kad nastavimo sa radom na stranici.--Anđelka Grudić 20:00, 11. prosinca 2007. (CET)

odgovor

Poštovani kolega, imat ću na umu Vaše napomene i čim uhvatim SLOBODNOG vremena, dovršit ću ovo što sam započela na radionici. Pozdrav!--Eturza 09:35, 14. prosinca 2007. (CET)

slike na OŠ I. G. Kovačić, Zdenci

Evo, kolega, trudim se dovršiti stranicu, ali imam problem sa slikama. Slučajno sam umjesto slike škole stavila sliku knjižnice i sada je ne znam ukloniti. Molim Vas, pogledajte stranicu i uklonite sliku kako bih mogla nastaviti s radom. Hvala! --Eturza 08:17, 21. prosinca 2007. (CET)

Umetanje fotografija

Poštovani gospodine, pokušala sam umetnuti fotografije na vaš mrežni poslužitelj, ali on javlja da mu je format neprepoznatljiv. Fotografija je bila u rezoluciji 800x600, 72dpi, u jpg formatu, a pokušala sam i sa rtf formatom, server ih ne prepoznaje.

                           Ksenija Vukšan ( za A. Grudić)
                           OŠ P. Preradovića

Pohvala za Hlapića!

Bok!

Upravo sam pogledala kviz koji si napravio za Hlapića. Pa to je super!!! Konačno ne moram sama smišljati baš sve :) Sad ću si još jednom pročitati knjigu i malo ušminkati .ppt, a onda... Neka igre počnu!!


pozdrav, ana s.

Hvala, hvala, hvala!

Dragi kolega! Puuuuno Vam hvala u moje osobno i u ime moje kolegice Goranke na Vašoj pomoći u izradi stranice o našoj knjižnici. Danas sam slijedeći Vaše upute samostalno uspjela podići posljednju fotografiju na stranicu i popraviti neke manje nedostatke i jako sam sretna.

Pozdrav od Vesne!

Nisam baš briljirala na stranicama, ali bar je nešto stavljeno, moram još detaljno proučiti upute. I da, slažem se da nije baš lako! Muči me stavljanje slika i nikako mi neće prihvatiti ime ravnateljice!

Malo se teže snalazim ali htjela sam reći da je kviz Hlapić odličan ali nije završena priča.Gdje je sretana kraj....

Pozdrav iz knjižnice OŠ Škurinje

Poštovani kolega Josipe, odlučih Vam se javiti, tek samo da Vam uputim svoj pozdrav. Ideja za Team Building na Bjelolasici je izvrsna i po meni, vrlo uspjela! Voljela bih da opet bude takvog zajedničkog kreativnog (creative) i podržavajućeg (supporting) druženja! Vratih se na Rijeku bogatija, puna motivacije i energije. To i bijaše cilj našega okupnljanja, zar ne?

Do sljedećega druženja, do pisanja, srdačan pozdrav s Kvarnera,

Iskreno,

iz ekipe Snjeguljica

Karmen Zubčić-Mandekić :)

Josipe, na stranici školskih knjižnica kao header imaš napisano Aktivnosti i događanja u školskoj knižnici. Pokušala sam naći taj dio i promijeniti u knjižnici, ali je to očito u administratorskoj ingerenciji pa to ispravi. Pozdrav, Draženka

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors