Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Novosti za učitelje i nastavnike

Izvor: UDK02
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: izbornici, traži
m
m
Redak 23: Redak 23:
 
[[Novosti_za_učitelje_i_nastavnike/1112|Studeni 2012.]]<br>
 
[[Novosti_za_učitelje_i_nastavnike/1112|Studeni 2012.]]<br>
 
[[Novosti_za_učitelje_i_nastavnike/1212|Prosinac 2012.]]<br>
 
[[Novosti_za_učitelje_i_nastavnike/1212|Prosinac 2012.]]<br>
[[Novosti_za_učitelje_i_nastavnike/0113|Siječanje 2013.]]<br>
+
[[Novosti_za_učitelje_i_nastavnike/0113|Siječanj 2013.]]<br>
 
[[Novosti_za_učitelje_i_nastavnike/1213|Veljača 2013.]]<br>
 
[[Novosti_za_učitelje_i_nastavnike/1213|Veljača 2013.]]<br>

Inačica od 23:38, 3. siječnja 2013.

Drage kolegice i kolege školski knjižničari,

kad naiđemo ili saznamo za neku zanimljivu mrežnu stranicu koja bi mogla biti korisna našim kolegama, posebice učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima, zabilježimo ju ovdje na mjesečnim podstranicama (prema predlošku: nadnevak, izvor, poveznica | naslov). Početkom idućeg mjeseca e-dopisom distribuiramo zainteresiranim kolegama popis tih stranica. Premda postoje tematski portali, skupine na društvenim mrežama i forumi namijenjeni svim nastavnicima ili nastavnicima određenih struka, uvijek se nađe mnoštvo zanimljivosti koje nisu zabilježene na tim mjestima, a vrijedi ih podijeliti s kolegama. Osim toga, zbog specifičnosti interneta, gotovo je nemoguće da svaki učitelj, uz razumnu količinu vremena provedenog na internetu, pronađe svaku od tih stranica. Često i zaboravimo redovito posjećivati stranice na kojima znamo da se obnavlja zanimljiv sadržaj, kamo li da stalno pretražujemo internet za zanimljivim sadržajem. Osim toga, postoji još uvijek mnoštvo kolega koji se ne žele koristiti društvenim mrežama ili uključivati na forume, kao i onih koji se služe ograničenim mogućnostima interneta - a redovito ili povremeno provjeravaju i čitaju svoju e-poštu. Mnogi od njih bit će nam zahvalni što smo im dostavili ovakav izbor poveznica. Ovim eksperimentalnim projektom ostvarujemo informacijsku službu svoje školske knjižnice, a združenim naporima i zajedničkim radom dolazimo do mnoštva zanimljivih mjesečnih tematskih novosti.

Savjet:

  1. Stavite na oglasnu ploču svoje zbornice poziv učiteljima/nastavnicima neka vam se jave sa svoje e-adrese na vašu e-adresu sa zahtjevom ili molbom da im mjesečno dostavljate Novosti za učitelje i nastavnike. Prenesite im taj poziv i usmeno na prvoj sjednici Učiteljskog/Nastavničkog vijeća.
  2. Zabilježite na podstranicama ove stranice zanimljivu poveznicu na koju naiđete.
  3. Preuzmite početkom mjeseca "Novosti za učitelje i nastavnike" te im distribuirajte e-dopisom.Podstranice:

  • Tema: mjesečni popis poveznica s različitim sadržajima zanimljivim učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima - prema izboru školskih knjižničara.
  • Svrha: eksperimentalna provedba projekta prikupljanja novosti za učitelje i nastavnike radi distribucije e-dopisima učiteljima i nastavnicima, kao skupna i zajednička aktivnost informacijske službe školskih knjižničara.
  • Aktivnost: na podstranicama ove stranice tijekom mjeseca prikupljamo različite poveznice koje početkom idućeg mjeseca šaljemo e-dopisima svojim učiteljima/nastavnicima.


Rujan 2012.
Listopad 2012.
Studeni 2012.
Prosinac 2012.
Siječanj 2013.
Veljača 2013.

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors