Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Zapisnik sa sastanka Sekcije za školske knjižnice, održanog u Zadru 22. travnja 2009.

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Zapisnik sa sastanka Sekcije za školske knjižnice, održanog u Zadru 22. travnja 2009.

Prisutni članovi: Ivana Vladilo, Jadranka Groza, Jadranka Gabriša-Perković, Damir Balković, Mirjana Milinović, Irja Jerković, Tihomir Dunđerović

Glavna tema sastanka bila je organizacija Okruglog stola o suradnji školske i narodne knjižnice.

Ivana Vladilo izvijestila je da je kontaktirala s predsjednicama Sekcije za narodne knjižnice i Komisije za knjižnične usluge za djecu i mlade te da su one zainteresirane za sudjelovanje na navedenom skupu. Problem je u tome što taj skup nije bio u Planu rada Sekcije za ovu godinu pa je od HKD-a nemoguće dobiti potrebnu financijsku potporu. Kolegica Ivana također predlaže nove predavače jer treba čuti nešto novo. Napominje da bismo sredstva za organizaciju mogli osigurati i sami.

Mirjana Milinović kaže da će nastojati da se skup održi u Bjelovaru, u Narodnoj knjižnici Petar Preradović, ali da postoji i alternativa – Medicinska škola Bjelovar. Vrijeme održavanja nije definirano, ali vjerojatno će to biti uz Međunarodni dan pismenosti, u rujnu 2009.

Raspravi o tome pridružila se i kolegica Madlen Zubović, Rijeka, koja ima izvrsna iskustva u suradnji školske i narodne knjižnice. Možda bi za skup mogla pripremiti neke primjere iz prakse.

Ivana Vladilo upozorila je prisutne na članak Ivanke Stričević „Pomoć pri izradi domaćih zadaća – tradicionalna usluga knjižnica na novi način“ u zadnjem broju časopisa Dijete i društvo (1/2, god. 10) u kojemu autorica govori o novom načinu (online) na koji knjižnice mogu pomoći učenicima pri izradi domaćih zadaća. Ivana smatra da je to zadatak školskih knjižničara. Svakako treba pročitati navedeni prilog! _________________________________________________________________________

Zaključeno je da za sljedeću (2010.) godinu već sada moramo imati razrađen plan i program rada Sekcije kako bismo na vrijeme mogli tražiti financijska sredstva za organizaciju planiranih aktivnosti. Važno je organizirati jedan kvalitetni stručni skup i što više raditi na promociji struke i podizanju digniteta školskoga knjižničara u cjelokupnoj zajednici.

Stoga pozivamo sve školske knjižničare, a posebice članove Sekcije, da nam se svojim prijedlozima pridruže i tako doprinesu poboljšanju našeg rada.

U Zadru, 22. travnja 2009.

Mirjana Milinović, predsjednica Sekcije za školske knjižnice

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors