Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Repozitorij školskog knjižničarstva UDK 02 – HMŠK. Rijeka,CUC 2007. - Ivana Vladilo

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Izlaganje i prezentacija na Webfestivalu, CUC 2007. kojom je osvojeno 1. mjesto za Wiki


Repozitorij školskog knjižničarstva UDK 02 – HMŠK

Obrazloženje stručnog ocjenjivačkog suda:
Stranice Hrvatske mreže školskih knjižničara, osim što ga koriste kao repozitorij zajedničkog sadržaja, wiki koriste i kao komunikacijski alat koji pomaže zajednici da brže i efikasnije komunicira i strukturira ne samo sadržaje, nego i informacije o samoj zajednici. Zajednica koja se formirala kroz suradnju na ovoj wiki stranici impresivna je i maksimalno koristi mogućnosti suradnje na kojima se wiki temelji. Ocjenjivački sud osobitim uspjehom ovih wiki stranica smatra činjenicu da su njeni autori korištenjem konvencija uspjeli tehnički nivo korištenja wiki alata podići na višu razinu, učinivši tako ove stranice i bazom podataka te ostavljajući prostora za daljnji napredak u tom smjeru.( Autor: Ivana Vladilo i tim)


Objašnjenje:
"WEBFESTIVAL 2007
CARNetovu korisničku konferenciju – CUC 2007 i ove je godine pratio Webfestival, natjecanje posvećeno autorima i korisnicima sadržaja na webu. Pod sloganom Nawikni se na wiki! ove je godine tema Webfestivala bio wiki, alat za jednostavno editiranje i objavu sadržaja na Internetu, čija je primjena moguća kako za jednostavnu suradnju unutar malih timova, tako i za složene globalne projekte suradnje, poput poznate Wikipedije.

Prema glasovima ocjenjivačkog suda prvo mjesto osvojila su dva wiki sjedišta koja su se podjednako istakla inovativnom primjenom wikija. Prvo su mjesto tako podijelile stranice Substantia grisea (http://www.perpetuum-lab.com.hr/w/index.php?title=Main_Page), baza tekstova i obrazovnih materijala namijenjenih studentima medicine i UDK 02 (http://www.knjiznicari.hr/UDK02/index.php/UDK_02), stranice hrvatske mreže školskih knjižničara. Treće su mjesto osvojile stranice školskih mrežnih novina 2. Osnovne škole Varaždin (http://www.drugaos.hr/skola).

Prijavljene radove mogla je ocijeniti i publika putem javnog online glasanja, a wiki sjedište koje na taj način osvojilo najveći broj glasova je Substantia grisea, čiji su autori za svoj rad tako nagrađeni i od strane publike i od strane ocjenjivačkog suda.

Webfestival 2007 su pratile i besplatne radionice o izradi wiki stranica, namijenjene širokoj publici i svim profilima polaznika. Radionice su se održavale u Klubu SC-a u Zagrebu za javnost te u prostorijama CARNeta za organizirane veće skupine polaznika iz škola. Zadnja u nizu radionica održana je kao jedna od konferencijskih radionica na CUC-u 2007 pod nazivom Nawikni se na wiki!"

preuzeto s URL: [1]

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors