Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Razgovor sa suradnikom:Ana Sudarević

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Draga kolegice, nadam se da se ne ljutite što sam vam promijenio email adresu, kako vam glasi kod vaše škole. Naravno, zanimala me škola, pa sam si malo uzeo slobode. Ukoliko sam pogrešio, samo mi se javite da to ispravimo.

--Ibrahim Smlatić 10:21, 18. prosinca 2009. (CET)

Draga kolegice, jako sam sretan što ste nam se pridružili i tako podržali ovaj projekt mrežne suradnje školskih knjižničara. Premda je projekt na samom početku i tek ga treba početi izgrađivati, iskreno se radujem Vašem angažmanu te da ćete svojim prinosima pomoći da ovo sjedište oblikujemo tako da nam svima bude korisno, zanimljivo i zabavno.

Projekt je tek postavljen i nije „ušminkan“ i našim prvim zajedničkim prinosima odredit ćemo u kojem ćemo ga smjeru izgrađivati. Uvjeren sam da ovo sjedište otvara sjajne mogućnosti za brzu, efikasnu i kvalitetnu suradnju školskih knjižničara međusobno, kao i školskih knjižničara sa svim drugim osobama zainteresiranim za školsko knjižničarstvo.

Bit ću iskreno neizmjerno sretan ako se budete hrabro upustili u avanturu i nakon nekog vremena prigrlili ovo sjedište te otkrili uzbuđenje i ljepotu otvorene mrežne suradnje školskih knjižničara.

Sve kritike, nedoumice, pitanja, primjedbe i slično upišite na dogovaraonicu.

p.s. Na stranicama komentara potpišite se korištenjem 4 tilde ~~~~ Josip65 10:04, 26. listopada 2006. (CEST) Josip65 10:04, 26. listopada 2006. (CEST)

Ana, nadam se da se ne ljutiš što sam stavio vanjsku poveznicu na tvoje mrežne stranice. Ako hoćeš da se u tekstu vidi vanjska poveznica, treba staviti http:// prije www. Ako hoćeš da se u tekstu vidi samo www, bez http:// treba staviti unutar jednostrukih ugatih zagrada najprije punu adresu, razmak, pa ono što hoćeš da se vidi. Možeš najprije mišem označiti tekst pa pritisnuti sličicu Button extlink.png iznad okna za uređivanje teksta - automatski će se prije i poslije označenog teksta pojaviti jednostruke uglate zagrade

Umjesto podebljavanja (boldiranja) zgodno je podnaslove označiti kao "naslove" - mišem označiš tekst i klikneš Button headline.png pa će se prije i poslije označenog teksta pojaviti dvostruki znakovi jednakosti. Ako u članku imaš više od tri naslova i podnaslova, automatski će se na vrhu pojaviti kazalo (sadržaj). Ako hoćeš napraviti hijerarhiju u naslovima i podnaslovima, sa svake strane dodaj po još jedan znak jednakosti, primjerice:

Sadržaj

Ana Sudarević

Djetinjstvo i odrastanje

Moja prva ljubav

Ako u tekstu imaš natuknice, umjesto pisanja brojki, možeš niz započeti znakom plota #. To je zgodno ako naknadno budeš trebala promijeniti redoslijed ili ubaciti novu natuknicu.

Više u uređivanju moše saznati na stranicama pomoći, a možeš koristiti i vanjski editor teksta, vidi http://meta.wikimedia.org/wiki/Wysiwyg_editor --Josip65 10:54, 7. prosinca 2006. (CET)

Predložak za školske knjižnice

Ana, zamislili smo da se na www.knjiznicari.hr prikažu isti osnovni podatci o svim školskim knjižnicama u državi na isti način, u istoj strukturi. Na taj način posjetitelji će moći jednostavno, lako i brzo međusobno usporediti knjižnice. Više knjižnica već je napravilo mrežne stranice svojih školskih knjižnicama, a stranice koje si Ti napravila definitivno su među najboljima. Osim toga, na Tvojim stranicama ima mnogo više podataka od ovih predviđenih u predlošku, a školski knjižničari prikazuju nasvojim mrežnim stranicama različite podatke na različitim mjestima i u različom opsegu, o čemu si još prije nekoliko godina i sama napravila jedno istraživanje. Molim Te da, kad nađeš vremena, pokušaš za svoje knjžnice ispuniti podatke kroz ovaj formular, a poveznica na vanjsku individualnu stranicu svoje školske knjižnice ionako je predviđena kao jedan od podataka u formularu. Naravno, i dalje sam na raspolaganju u slučaju da se ukaže kakva potreba. --Josip65 19:36, 26. svibnja 2007. (CEST)

aktivni! aktivni!

Ana, vidim aktivnost tvog ŽSV-a. Baš me razveselilo! Jesi držala kakvu radionicu? Ma, jako sam zadovoljna :)) Ivana Vladilo 19:11, 25. listopada 2007. (CEST)

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors