Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Razgovor:Prijedlog za provedbu Knjižnično-informacijskoga i medijskoga odgoja i obrazovanja u gimnazijama i strukovnim školama

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Drage kolegice,
čestitam na konkretizaciji programa o kojem već duže pričamo. Hvala na trudu i utrošenom vremenu za dobrobit struke. Nakon prvog čitanja programa za trogodišnje strukovne škole (u kakvoj radim) a da ne bih zaboravila (do detaljnijeg čitanja) primijetila bih sljedeće:
1. "Maturalni rad" zamijenila bih sa "završni rad" jer mu je takav službeni naziv.
2. Bibliografija iz treće godine, trebala bi biti već i u 1. god. kao navođenje izvora (citiranje).
3. Na završetku 3. razreda uputiti učenike u "Tražim posao" različitim informacijskim tehnikama te ih opkrbiti alatima (slobodna molba, životopisi razni, web i tiskani izvori, intervju i sl.)

Pretpostavljam da ste dokument zamislile otvorenim za raspravu te da će svi komentari dobro doći za konačnu verziju prijedloga, Suradnik:Ivana Vladilo


Draga kolegice,

hvala na čestitkama ponajprije u ime kolegica koje su najviše radile na programu.
Kako radim u osnovnoj školi, tako su kolegice iz srednjih škola nakon naših sastanaka tijekom travnja i svibnja na kojima smo analizirale slovenska rješenja i MIL Curriculum for Teachers(UNESCO), a nastavljajući se na prijedlog KIP-a za osnovne škole, dale svoje prijedloge koje imate pred sobom.
Naravno da je riječ o inačici koja traži dorade, no od nečega je trebalo početi, nešto je trebalo biti poticaj za individualna idejna rješenja programa dok se ne pojavi i kakvo zajedničko rješenje u okviru rezultata rada radnih skupina na Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Dotad, ma kad to bilo, vrijedi poziv svim zainteresiranim i motiviranim kolegama i kolegicama u srednjim školama da daju svoje prijedloge poboljšanja ovoga prvijenca.

Hvala Vam na sugestijama, očekujemo ih i više.
Ivana Perić

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors