Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Razgovor:Glavna stranica

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Kako dodati predmetnicu? Najbolje na kraju članka (ali može i na početku) upiši [[Predmetnica:nazivpredmetnice]], dakako, umjesto riječi nazivpredmetnice upiši predmetnicu za svoj članak. Može i više njih, najbolje ih odvoji okomitom crtom, primjerice [[Predmetnica: Upute | Pomoću]] Lijevu uglatu zagradu dobiješ tipkama alt+f [, desnu uglatu zagradu tipkama altg ], a okomitu crtu tipkama alt+w |

O.k., ovo radi kada je u pitanju jedna predmetnica (npr. [[Predmetnica:nazivpredmetnice]]), ali kada se hoće dodati više predmetnica (npr. [[Predmetnica: Upute | Pomoć]]) prihvati se samo ona prva. Više predmetnica moguće je dodati kada se za svaku predmetnicu posebno upiše naziv (npr. [[Predmetnica:nazivpredmetnice1]] [[Predmetnica:nazivpredmetnice2]] [[Predmetnica:nazivpredmetnice3]]). Vidim da sam zakomplicirao, ali se nadam da kužite što želim reći?

Nisi ti ništa zakomplicirao, već sam ja stavio pogrešnu uputu. To radi u kasnijim inačicama, ali budući da se pri CARNetu ne vrti PHP 5..., već 4..., bili smo prisiljeni instalirati i nešto stariju inačicu MediaWikija. Dakle, ako se hoće dodati više predmetnica, treba svaki put upisati [[Predmetnica: ]]

Inače, kad hoćeš da se vidi uglata zagrada u tekstu, označi mišem cijeli taj tekst i pritisni prekriženo dvostruko v, treći znakić s lijeva iznad okna u kojem se upisuje i uređuje tekst.

I još nešto, na stranicama za komentiranje, zgodno se potpisati ubacivanjem 3 ili 4 znakića tilde, a dobije se kombinacijom desne tipke Alt i brojke 1 Josip65 11:21, 27. listopada 2006. (CEST)

Inače, kad hoćeš da se vidi uglata zagrada u tekstu, označi mišem cijeli taj tekst i pritisni prekriženo dvostruko v, treći znakić s lijeva iznad okna u kojem se upisuje i uređuje tekst. ha, baš sam htio pitati kako se to radi i zaboravio sam se potpisati. --tihi 23:07, 27. listopada 2006. (CEST)

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors