Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Pomoć:Pisanje novih članaka

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Probaj napisati neki članak! Za uređivanje ovog članka klikni na karticu uredi. Otvorit će se nova stranica s oknom za uređivanje s naslovom Uređujete Pomoć:Pisanje novih članaka. Na vrhu okna za uređivanje vidjet ćeš niz sličica koje omogućuju pisanje podebljanih ili kosih slova, umetanje unutarnjih ili vanjskih poveznica, ubacivanje naslova, slika i datoteka... Kad si gotova, klikni na puce ispod okna za uređivanje "Prikaži kako će izgledati". Pojavit će se pregled stranice na vrhu i okno za ureživanje na dnu, pa možeš napraviti dodatne izmjene prije pohranjivanja. Kad si gotova, klikni puce "Sačuvaj stranicu".

Ako želiš napisati svoj članak, u adresnom oknu napiši novi naslov članka i klikni tipku "Enter". Pojavit će se nova stranica s naslovom članka i obavijesti "Trenutačno na ovoj stranici nema teksta". Klikni na puce "uredi" i unutar okna za uređivanje utipkaj tekst.

Da bi u članak ubacila sliku ili poveznicu na datoteku, klikni na poveznicu "Objavljivanje datoteka" (lijevo) i slijedi upute. Prebaci datoteku (ili sliku), tada se vrati na svoju stranicu i klikni sličicu "slike", te nakon toga upiši točno ime datoteke ili slike kuju si prethodno objavila.

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors