Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Mala slobodna knjižnica, Vrbnik - Ivana Vladilo

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Pokret malih slobodnih knjižnica, svjetski je pokret. Odlučila sam jednu postaviti u Vrbniku, na otoku Krku. Ideja je gotovo godinu dana čekala realizaciju. Obišla sam brojne konobe i sufite u potrazi za odgovarajućim komadom namještaja, bezuspješno. Onda sam krenula u izradu ormarića, pribavila donaciju za to. Pribavila dopuštenje općinske načelnice za postavljanje knjižnice na zid Kneževog dvora, općinske zgrade u kojoj je smješten Turistički ured i Knjižnica obitelji Vitezić. Knjižnicu sam napunila svojim knjigama, te naslovima koje sam pribavila donacijom Naklade "Kvarner". U subotu, 19. listopada Mala slobodna knjižnica Inana, Vrbnik postavljena je i puštena u život.

Zašto? Vrbnik nema javnu knjižnicu. Mnogima posuđujem na čitanje knjige iz osobne biblioteke. Želim poticati čitanje i ljubav prema knjizi u sredini koja je oduvijek bila kulturno osviještena i dala brojna imena hrvatskoj kulturnoj baštini i današnjici. Želim ispitati interes i pokazateljima poduprijeti ideju osnivanja javne knjižnice u Vrbniku. Ili tek, novim sadržajem oplemeniti život naše male društvene zajednice.

I, pokazati koliko mi nedostaje moja prijateljica, učiteljica od koje sam o Vrbniku najviše naučila, izvanredna osoba koja nas je prerano napustila, a imale smo još toliko planova...Mariji Kraljić u spomen postavila sam Malu slobodnu knjižnicu Inana.

Mala slobodna knjižnica Inana, Vrbnik u nekoliko fotografija:
[1]

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors