Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Knjiga do knjige...knjižničar ili umijeće pribavljanja sredstava za školsku knjižnicu

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Postavljena prezentacija koja je pripremljena za stručno vijeće srednjoškolskih knjižničara PGŽ (12.12.2006.) zapravo je dijelom prerađeno izlaganje koje sam na Danima knjižničara u sklopu manifestacije Sa(n)jam knjige, održala u Puli. U Pulu sam pozvana kao gost HKD-a te kao jedna od izlagača u tematskom bloku: Financiranje programa: potrebe-mogućnosti-partnerstva.

Izlaganje u Puli i ovo za stručno vijeće, podudaraju se u prvom dijelu u kojem sistematiziram poznate nam načine djelovanja školskih knjižničara u akcijama pribavljanja sredstava. U nastavku sam, u Puli, predstavila Repozitorij jer, očekivanja su bila da smo za taj projekt imali i osigurana sredstva. Jasno je, izlaganje je krenulo u posve drugom pravcu.

Moram navesti i uvodne riječi kojima sam objasnila sam naziv prezentacije, a na koje me navela izjava D. Živković da se u okviru donošenja hrvatskog pedagoškog standarda razmišlja i o reviziji standarda za školske knjižnice. Znamo za kakvu se reviziju osobno zalažem, ako po zakonu svaka škola mora imati knjižnicu onda bi svaka knjižnica morala imati svog knjižničara u punom radnom vremenu. Jer, knjiga do knjige su samo "knjige na metre", a dobru ili lošu knjižnicu čini knjižničar...I ako je "poezija pitanje srca" kako je govorio pulski sajam, smijem reći "knjižnica je pitanje (stručnog) znanja i knjižničareva srca"

Prezentaciji za stručno vijeće oduzela sam predstavljanje Repozitorija, a dodala kratko upoznavanje s UPC-om (upravljanje projektnim ciklusom). Kako pronaći prikladne natječaje, kako aplicirati, kako kreirati projektno stablo i logičku matricu, umijeća su koja treba savladati jedanput, a zatim ih primjenjivati prema specifičnosti aplikacije.


Preuzimanje datoteka u fromatu .ppt

1.dio prezentacije Mediji:Knjiga do knjige...knjižničar ili umijeće pribavljanja sredstava za školsku knjižnicu1.dio.ppt

2.dio prezentacije Mediji:Knjiga do knjige...knjižničar ili umijeće pribavljanja sredstava za školsku knjižnicu2.dio.ppt

Ivana Vladilo 17:21, 7. prosinca 2006. (CET)

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors