Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Kako smo izradili svoju prvu knjigu - Korina Udina

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

U Mjesecu hrvatske knjige i na Međunarodni dan školskih knjižnica , u školskoj knjižnici OŠ Kostrena u Kostreni ostvarili smo prve zanimljive akcije.

Radionica « Moja prva knjiga 2007.» održana je 16.listopada 2007. u školskoj knjižnici . Ostvarena je korelacija školske knjižnice, likovne kulture, engleskog jezika i hrvatskog jezika. Dvadeset i dva učenika od trećeg do osmog razreda okušalo se u pisanju svoje prve slikovnice. Teme i stručnu pomoć ponudio nam je «Centar za neohumanističke studije» iz Karlovca.Gđa. Johanna Dotle na engleskom jeziku učenicima je dala upute kako će izraditi svoju prvu slikovnicu.

Učenici su izabrali teme:
Snaga prijateljstva
Ljubav i briga prema prirodi
Detektivska priča <br<

Uz profesoricu likovne kulture Majdu Leskovar otkrili su mogućnosti koloriranja svojih ideja a uz školsku knjižničarku prof. Korinu Udina započeli su stvaralačku priču . Spajanje ilustracije i teksta u jednu cjelinu biti će kreativni izazov za svaku pojedinu slikovnicu.

U tom timskom radu naći će se i profesorice hrvatskog jezika kao i učiteljice naših nižih razreda čiji su učenici uključeni u takav vid stvaralaštva.

Državni natječaj za djecu u pisanju i ilustriranju vlastite priče bio je poticaj da u školskoj knjižnici povežem likovno stvaralaštvo, jezično izražavanje, kreativno pisanje i vježbu svakodnevne konverzacije na engleskom jeziku kojeg uče od prvog razreda u školi.

Na Međunarodni dan školskih knjižnica ugostiti ćemo književnika Tita Bilopavlovića koji će tog tjedna posjetiti mnoge knjižnice u Primorsko-goranskoj županiji.

Korina Udina

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors