Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Čakovec

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Knjižnica i čitaonica "Nikola Zrinski" Čakovec
40000 Čakovec, Trg Republike 4
- za knjižnice Međimurske županije
Županijska matična služba: Dina Kraljić
mailto:maticna@kcc.hr

Knjižnica Čakovec


Susret s europskim knjižničarstvom

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec

Knjižničarsko društvo Međimurske županije

Poštovani, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na stručni skup za knjižničare, Susret s europskim knjižničarstvom u organizaciji Knjižničarskog društva Međimurske županije i Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec. Skup će se održati 27. travnja 2007. u Scheierovoj zgradi u Čakovcu, Matice hrvatske 1, s početkom u 10.00 sati.

Ciljevi stručnog skupa: 1.omogućiti knjižničarima školskih i narodnih knjižnica Međimurske županije i šire, da nakratko “otputuju” u europske knjižnice. Budući da su rijetki te sreće da im se pruži mogućnost otići u posjet nekoj europskoj knjižnici, odlučili smo pozvati europske knjižnice u goste. Vjerujemo da će nam dragi predavači uspješno prenijeti stečena znanja i iskustva sa studijskih boravaka u knjižnicama europskih zemalja (Danska, Nizozemska, Finska, Njemačka, Slovenija ), te nas preko predavanja, primjera iz prakse i fotografija upoznati sa europskim knjižničnim sustavima.

2.osvijestiti važnost stalnog stručnog usavršavanja knjižničara i potrebu za dostizanjem ne samo hrvatskih već i europskih standarda u knjižničnom poslovanju.

Program:

1.Pozdravni govori

10,00 – 10,15

2.Ilija Pejić, Knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar i Ljiljana Vugrinec, Knjižnica “Fran Galović” Koprivnica : Nizozemske knjižnice – jedno viđenje ( 10,15 – 10,45 )

3.Kristian Ujlaki, Knjižnica “Fran Galović” Koprivnica : Predstavljanje finskog knjižničnog sustava ( 10,45 – 11,15 )

4.Danijela Petrić, Knjižnica “Fran Galović” Koprivnica : Dojmovi iz danskih knjižnica ( 11,15 – 11,45 )

5.stanka za osvježenje ( 11,45 – 12,30 )

6.mr. sc. Ivan Pehar, Gradska knjižnica Zadar : Prikaz njemačkoga knjižničarstva uz primjere dobre prakse iz narodnoga knjižničarstva (12,30 – 13,00 )


7.Frida Bišćan i Nada Eleta, Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac : Slovenske knjižnice i njihovi prostori - usporedba s hrvatskim potrebama i stanjem ( 13,00 – 13,30 )

Tijekom skupa bit će organizirana stanka za osvježenje.

Prisustvovanje na stručnom skupu je besplatno.

Molimo da zbog potrebe evidencije potvrdite dolazak do 20. travnja 2007. u Knjižnicu “Nikola Zrinski” Čakovec, telefonom ili mailom (tel.040 310 595; E-mail maticna@kcc.hr)


Očekujući Vaš dolazak, srdačno Vas pozdravljamo!

Dina Kraljić, prof.

voditeljica matične službe

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors