Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

UDK02:Novosti

Izvor: UDK02
Inačica od 07:39, 12. lipnja 2012. koju je unio/unijela Ivana Vladilo (Razgovor | doprinosi)
(razl) ←Starija inačica | vidi trenutačnu inačicu (razl) | Novija inačica→ (razl)
Skoči na: izbornici, traži
Nove novosti
napišite na vrhu stranice


Sadržaj

Doktorirala Karmen Delač-Petković

Karmen Delač-Petković, knjižničarka Strojarsko-brodograđevne škole u Rijeci na Filozofskom fakultetu u Zagrebu uspješno je obranila doktorat s temom „Razvoj knjižnica Gorskoga kotara“ i stekla akademski naslov doktora informacijskih znanosti, grana knjižničarstvo, kao jedina školska knjižničarka u RH.
Iskrene čestitke! Ivana Vladilo 09:39, 12. lipnja 2012. (CEST)

Online peticija

Pokrenuta je Online peticija za promjenu uvjeta i načina stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci. Peticija se može vidjeti i potpisati ovdje
Ivana Vladilo 19:07, 11. ožujka 2012. (CET)

Državna nagrada "Ivan Filipović"

Državnu nagradu "Ivan Filipović" za 2010. godinu dobile su, uz ostale laureate, Ruža Jozić, školska knjižničarka u Srednjoj školi Sesvete i Veronika Čelić-Tica, savjetnica za školske knjižnice u NSK. Iskrene čestitke!
Ivana Vladilo 21:11, 19. listopada 2011. (CEST)

Nacrt prijedloga Udžbeničkoga standarda - javna rasprava

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa na mrežnim je stranicama MZOŠ (Naslovnica > Obrazovanje > Udžbenici za osnovnu i srednju školu > Udžbenički standard) dana 8. travnja 2011. pokrenulo javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Udžbeničkoga standarda.
Javna je rasprava traje do 24. travnja 2011.
Mišljenja, prijedlozi i primjedbe na spomenuti nacrt mogu se uputiti na adresu javnarasprava-us@mzos.hr

Udžbeničkim se standardom utvrđuju znanstveni, pedagoški, psihološki, didaktičko-metodički, etički, jezični, likovno-grafički i tehnički zahtjevi i standardi za izradbu udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava kao vrsta i oblik, odnosno oblici u kojima mogu biti izdani udžbenici i dopunska nastavna sredstva) i posebni zahtjevi za izradbu udžbenika za nastavu na jeziku i pismu nacionalnih manjina te zahtjevi za izradbu i prilagodbu udžbenika za učenike s posebnim potrebama.
izvor: Ivan Milanović-Litre, savjetnik ministra
Ivana Vladilo 20:48, 13. travnja 2011. (CEST)

Portal biblioteke MEDUS čeka vaše priče

Biblioteka Medus od ove godine pokreće internet rubriku "VAŠA PRIČA" u kojoj ćemo objavljivati članke o vašim iskustvima u radu s djecom.
Vaši će članci biti objavljeni na našem internet portalu, a više informacija o tome pročitajte na Medus
Tema SIJEČANJ
DISLEKSIJA – rad s dislektičnom djecom i iskustva
Članak o vašem radu i vašem iskustvu diskleksije. Na koji način disleksija utječe na vaš rad, na koji način morate organizirati svijet djeteta / osobe s tim stanjem, vaša suradnja s institucijama, vaša suradnja s roditeljima,… Članak od najviše 1500 slovnih znakova, vaše puno ime i prezime, adresa ustanove. Tekst (uključujući i slike ustanove – ako želite) pošaljite na e-mail: biblioteka@medus.hr
Natječaj je otvoren 10 dana.
Biblioteka Medus
Ivana Vladilo 08:32, 28. siječnja 2011. (CET)

JOZO BOZO PROGLAŠEN DJEČJIM MAĐIONIČAROM GODINE

S posebnim ponosom želimo s Vama podijeliti ovaj izniman trenutak i vijest da je naš i Vaš Jozo Bozo prošli tjedan u HOLLYWOODU primio najznačajnije priznanje u svijetu zabave za djecu i obitelj
PROGLAŠEN JE DJEČJIM MAĐIONIČAROM GODINE
Cijeloj hrvatskoj odgojno-obrazovnoj zajednici zahvaljujemo na dugogodišnjoj svesrdnoj potpori bez koje ne bi bilo ovakvih rezultata pa ni ovog priznanja koje je najsjajniji biser među dosadašnjim referencama JOZE BOZE.
Stoga se od srca zahvaljujemo
Jozo Bozo
Ivana Vladilo 16:50, 16. siječnja 2011. (CET)


Arhiv vijesti do rujna 2007.

Arhiv vijesti do prosinca 2008.

Arhiv vijesti do prosinca 2009.

Arhiv vijesti do prosinca 2010.

Kazalište Svarog iz Zagreba 26. i 27.10. izvodi predstavu Sijač sreće u Osnovnoj školi Smiljevac u Zadru, u njenim područnim školama u Murvici i Briševu.

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors