Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

UDK02:Najavljujemo

Izvor: UDK02
Inačica od 15:07, 16. ožujka 2009. koju je unio/unijela Ivana Vladilo (Razgovor | doprinosi)
Skoči na: izbornici, traži
Na ovu stranicu dodaj poveznice

kojima se najavljuju različiti događaji
važni školskim knjižničarima:
skupovi, smotre, predavanja, simpoziji, kongresi...

Sadržaj

INFuture2009: Digital Resources and Knowledge Sharing - poziv

Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na konferenciju
The Future of Information Sciences
INFuture2009: "Digital Resources and Knowledge Sharing"
4.-6.11.2009. Zagreb
poziv na hrvatskom jeziku INFuture2009: Digital Resources and Knowledge Sharing - poziv
više (engleski):INFuture
Ivana Vladilo 15:55, 16. ožujka 2009. (CET)

Poziv na plesnu predstavu klasičnoga indijskog plesa kathaka uz tradicionalnu glazbu, nastala prema Mahabharati

više: Datoteka:Pozivnica za indijski klasični ples.jpg Pozivnica
objavila Vanja Škrobica
Ivana Vladilo 20:05, 9. ožujka 2009. (CET)

Prijedlog ETIČKOG KODEKSA školskih knjižničara - za raspravu

Otvarena je rasprava o prijedlogu Etičkog kodeksa školskih knjižničara o čijoj će se konačnoj verziji glasati na Godišnjoj skupštini u travnju u Zadru. Primjedbe i dopune slati e-poštom predsjednici HUŠK-a i Tihomiru Dunđeroviću, autoru prijedloga.
Prijedlog Etičkog kodeksa dostupan i na www.husk.hr
Ivana Vladilo 20:04, 6. ožujka 2009. (CET)

POZIV ZA PRIJEDLOG KANDIDATA ZA NAGRADU «VIŠNJA ŠETA»

Temeljem Pravilnika o dodjeljivanju Nagrade «Višnja Šeta», Povjerenstvo objavljuje otvorenim natječaj za dodjelu Nagrade «Višnja Šeta» za istaknute školske knjižničare u 2008. godini.
Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju pojedinci, ustanove i udruge.
Predloženi kandidati moraju bit članovi Hrvatske udruge školskih knjižničara.
Prijava sadrži: 1. ime i prezime kandidata 2. radni životopis kandidata 3. obrazloženje kandidature Prijedlozi se primaju od 22. veljače do 22. ožujka 2009.
Povjerenstvo za Nagradu objavit će rezultate na Godišnjoj skupštini HUŠK-a u travnju 2009. godine. Prijava uz popratnu dokumentaciju šalje se poštom na adresu HUŠK-a ili elektroničkom poštom na službenu elektroničku adresu HUŠK-a, s naznakom za Nagradu «Višnja Šeta».
više na: www.husk.hr
Ivana Vladilo 18:08, 1. ožujka 2009. (CET)

Stručni seminar PGŽ, Rad s djecom i mladima u školskim i narodnim knjižnicama

Matična služba Gradske knjižnice Rijeka u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje (http://www.nsk.hr/CSSU) organizira stručni seminar: Rad s djecom i mladima u školskim i narodnim knjižnicama, koji će se održati u četvrtak, 19. veljače 2009. u Narodnoj čitaonici, Rijeka, Korzo 24 s početkom u 9.30 sati
Seminar će voditi: Verena Tibljaš, dipl. knjižničarka, koordinatorica programskih aktivnosti Gradske knjižnice Rijeka, predsjednica Komisije za knjižnične usluge za djecu i mlade HKD-a
POZIV
Ivana Vladilo 17:55, 11. veljače 2009. (CET)

Tinejdžer u knjižnici. Upomoć! - stručni skup

Ljubazno Vas molim da sami sudjelujete ili proslijedite ovaj mail dječjim knjižničarima i svima koji rade s mladima (i onima s odjela za odrasle!) kao obavijest o skupu "Tinejdžer u knjižnici. Upomoć!" koji se 20. ožujka održava u Zagrebu o čemu potpuna informacija stoji na: Tinejdžer u knjižnici. Upomoć!
Srdačno,
Grozdana Ribičić
Ivana Vladilo 18:51, 5. veljače 2009. (CET)

Škola ljudskih prava za mlade

Centar za mirovne studije (CMS), tim Mlada MIRamiDA u partnerstvu sa udrugom Legalis te u suradnji i uz financijsku potporu Norveškog helsinškog odbora za ljudska prava u periodu od 21. veljače do 1. ožujka 2009., organiziraju devetnaestu (19.) po redu nacionalnu «Školu ljudskih prava za mlade».
više Datoteka:Kole - poziv.doc
pripremila Vanja Škrobica
Ivana Vladilo 18:27, 5. veljače 2009. (CET)

Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Virovitičko-podravske županije

O R G A N I Z I R A

SKUPNI ODLAZAK NA 21. PROLJETNU ŠKOLU ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA REPUBLIKE HRVATSKE (ZADAR, 22. – 25. 04. 2009. god.)

U suradnji s prijevozničkom tvrtkom „Čačincitrans“ Čačinci krenut ćemo i ove godine na Proljetnu školu.

POZIVAMO knjižničare Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, „zapadnog“ dijela Osječko-baranjske županije kao i sve druge zainteresirane da nam se pridruže.

Autobus će krenuti 22. 04. 2009. u 7,00 sati iz Čačinaca sa željezničkog kolodvora. STAJALIŠTA: Slatina, Virovitica, Đurđevac, Bjelovar ili po dogovoru.

UKUPNA CIJENA PRIJEVOZA: 11 996,00 kn u cijenu su uračunati svi troškovi (cestarina, PDV i smještaj vozača)

POJEDINAČNA CIJENA ovisi o broju putnika.

Sve informacije na mob. 091/8927417 (Damir Balković, SŠ Marka Marulića, Slatina)

PRIJAVE: Što prije, to bolje. Plaćanje u autobusu. Molim voditeljice da obavijeste članove svojih vijeća. Pozdrav - Damir


Trodnevni trening produbljenja “Nenasilje - kako kad ne ide glatko? “

koji će održati od 4. – 7. februara / veljače 2009. u Duhovno obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica ( u blizini Zagreba). Sakupljamo se u srijedu navečer na večeri, radimo do subote ručak. Nakon raznih modula i Osnovnog treninga sudionici/e nas pitaju, a što ima dalje ? Ovaj put imamo priliku dalje vježbati i usvajati stavove koji nas učvršćuju u nastojanju da u svom mirovnom radu kao i u svom svakodnevnom postupanju nenasilno djelujemo.
Prati nas i rečenica koju često čujemo na treninzima: „ Lako je s onima koji su prošli edukaciju, ali što ćemo s većinom ljudi koji su grubi, ne slušaju, nameću se…“ Mi se tim preprekama mislimo baviti na ovom treningu produbljenja. Posvetit ćemo vrijeme temama kao što su:
· Nenasilna komunikacija u otežanim uvjetima
· Sukob vrijednosti : kako voditi proces transformacije i dijaloga
· Trening ja govora u direktnoj komunikaciji
· Produbljenje vještine neprosuđivanja i teorijska diskusija o istome
Uvjereni smo da su sadržaji produbljenja korisni i za one koji će voditi radionice i tako biti primjerom grupi kako je moguće nenasilno djelovati.
Trening je namijenjen sudionicama/ima koji su prošli osnovne edukacije konstruktivne transformacije sukoba i imaju iskustva u društvenom djelovanju. članovima i članicama udruga / organizacija ili pojedinkama/cima koji rade ili se uključuju u izgradnju mira u svojoj zajednici. Očekujemo aktivno sudjelovanje prijavljenih sudionika/ca na cijelom treningu.
Trening će biti koristan:
Mirovnim aktivistima koji ne odustaju od nenasilnog djelovanja u nasilnim sukobima Mirovnim radnicima koji će ne samo riječima nego najviše svojim ponašanjem širiti mirovnu kulturu Edukatorima/cama mirovnih radionica koji/e će sebe izgraditi da grade druge i steći nove vježbe i ideje za svoje treninge Organizatorima u društvenoj zajednici / svojoj organizaciji koji će se obnoviti da mogu u buduće uspješno pokretati promjene u društvu.
Molimo Te da prijaviš svoje sudjelovanje do ponedjeljka, 26. januara / siječnja 2009. na adresu RAND-a rand@rand.hr RAND snosi troškove smještaja i putne troškove javnim kopnenim prijevozom u jednom smjeru. Time što snosiš dio ili cijele putne troškove doprinosiš održivosti ovog programa.
Voditelji treninga Otto Raffai, Mihael Sečen, Ana Raffai, Sesvete.
pripremila Vanja Škrobica

Terapijske PLESNE radionice

Radionica kontakt improvizacije i Plesna radionica za voditelje plesnih grupa i ostale zaiteresirane u okviru programa PLESOM DO ZDRAVLJA, terapija plesom.
1.UVODNA RADIONICA KONTAKT IMPROVIZACIJE, 23.1. 2009. g - petak, 19h - 21 h. Voditeljica Sabine Parzer, www.sabfab.com
Sabine Parzer je plesačica, koreografkinja, učiteljica plesa i pokreta koja radi u plesno terapijskom okruženju. Rođena je u Beču. Provela 10 godina u inozemstvu (u SAD-u i Njemačkoj). U Chicagu je diplomirala na umjetničkom odjelu – moderni ples i plesala u Mordine& Company Dance Theatre te u mnogim nezavisnim produkcijama. Koreografirala je preko 20 plesnih komada, koji su bili izvođeni u Chicagu, New Yorku, San Franciscu, Beču i Berlinu. Bila je suosnivač grupe "Loop Troop". Posljednjih godina njene izvedbe su fokusirane na improvizacijski rad. Sabine radi sa ljudima od 7 do 77 kroz improvizaciju, release tehniku i kontakt improvizaciju. Od 1999. godine radi u rehabilitacijskom centru u Austriji gdje kroz ples i pokret radi sa ljudima koji su doživjeli ozljede na radu, prometne nesreće ili pate od neuroloških oštećenja. Prakticira ZenBodytherapy i ima svoju vlastitu praksu za Systemische und Integrative Bewegungslehre (metoda koja se nastavlja na Feldenkrais metodu rada).
Prijave i dodatne informacije na 095 9047658, Tatjana Sardelić
2.Plesna radionica za voditelje plesnih grupa i ostale zaiteresirane u okviru programa PLESOM DO ZDRAVLJA, terapija plesom: Ples sa mnom (A Dance with Myself ) 2. dio, 24. i 25.1 - subota i nedjelja. Voditeljica Sabine Parzer.
Za prijavu i dodatne informacije možete se obratiti Vladimiri Vrhovšek, voditeljici Treps-e
e-mail treps@cekate.hr tel.. 01/3024 247, mob. 098 88 29 13
pripremila Vanja Škrobica
preusmjerila Ivana Vladilo 15:31, 15. siječnja 2009. (CET)


Arhiv najava do prosinca 2008.

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors