Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Razgovor sa suradnikom:Josip65

Izvor: UDK02
Inačica od 07:15, 23. svibnja 2007. koju je unio/unijela Milena (Razgovor | doprinosi)
Skoči na: izbornici, traži

Josipe, meni je nekako prevelika gužva u Naslovnom kazalu. Bi se to moglo (to sam htjela ali nikad vremena za sve) grupirati pod slovima abecede. Onako lijepo kao Autorsko kazalo. Iako me stalno muči i to autorsko gdje su autori po imenu (a ne knjižničarski, po prezimenu:)) --Ivana Vladilo 18:36, 8. prosinca 2006. (CET)

Josipe, kod upisa dijakritičkih znakova u naslov (adress bar preglednika) ne pojavljuju se ispravno.

Ubacio sam na glavnu stranicu okno za unos naslova, ako je još štogod nejasno, molim popravi to!

Osim toga gdje upisati autora a da bude pretraživo i po autoru?

Ovisno kako ćemo se dogovoriti. Znam da MediaWiki negdje ima "Dublin Core", ali nisam uspio pronaći kako je implementiran. Postoje dvije mogućnosti:
  1. Možemo ubaciti formular na svaku stranicu s podatcima za "Dublin Core" pa bi svi koji pišu članke mogli odmah upisati i te podatke.
  2. Možemo ograničiti (što uskoro i namjeravam) pristup tako da svi mogu pregledavati stranice, ali samo prijavljeni korisnici mogu upisivati nove stranice i mijenjati stare. Na taj način bismo odmah dobili i popis suradnika/autora. Problem je ako će se neki članovi/suradnici pojavljivati s različitim nadimcima, onda će ispasti da su to radovi više suradnika/autora ili ako netko zaboravi svoj nadimak, ili ako mu ga netko preotme...

I još, u drugim wikijima automatski se upisivalo ime suradnika, tu treba svaki put sebe potpisati?

Ovo mi nije jasno, na što misliš? Možeš negdje na članku staviti tri ili četiri tilde, primjerice ~~~ ili ~~~~ pa će program automatski generirati tvoje korisničko ime ili korisničko ime s podatcima o vremenu prinosa: to jest ovo Josip65 ili ovo Josip65 11:49, 9. listopada 2006. (CEST)


I još jednom, BRAVO!!! MAJSTORSKI NAPRAVLJENO!!!

Sadržaj

postavljanje netekstualnih fajlova

Vidim da apload nije dopušten? Kako ćemo postavljati .ppt datoteke? ivana

U CMS-su sam omogućio (prije je stajala poruka Postavljanje datoteka na ovom je wikiju onemogućeno.), a sad je omogućeno u CMS-u, ali ne i na CARNetovom serveru pa stoji poruka Server ne može pisati u direktorij za postavljanje (/serv/www/htdocs/knjiznicari/UDK02/images).

Rješenje: moliti CARNet da nam to omogući podešavanjem PHP-a, odnosno Apachea. Josip65 12:06, 9. listopada 2006. (CEST)

Budi dobar i pokaži malo više skromnosti!


PROMJENE

JOSIPE, ŠTO RADIŠ? HOĆU NATRAG STARI SIDEBAR!!!!Ivana Vladilo 23:37, 18. prosinca 2006. (CET)

brojke u uglatim zagradama

Josipe, što znače ove brojke u uglatim zagradama koje vidim danas u najnovijim izmjenama? Ivana Vladilo 20:58, 8. veljače 2007. (CET)

kriva predmetnica

dobro, fulala sam, nije mi se dalo brisati, ali uz toliko postavljanja valjda mi se oprašta :)Ivana Vladilo 10:40, 21. veljače 2007. (CET)

brljanje

josipe, nemoj se, molim te, skandalizirati zbog onih mojih tisuću brisanja i postavljanja iste datoteke, ali nakon što je vanjina pojela dražicinu nisam je nikako uspijevala vratiti jer se uvijek pretvarala u vanjinu, sve dok nisam potpuno promijenila ime. vanji sam objasnila što sam radila, a bilo mi je stalo da se i dražicina normalno pojavljuje. Ivana Vladilo 13:54, 24. veljače 2007. (CET)

nakon par dana provjere, sa zadovoljstvom javljam da sada sve lijepo radi, sve se slike učitavaju etc. Pozdrav. --Milena 09:15, 23. svibnja 2007. (CEST)

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors