Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Razgovor sa suradnikom:Josip65

Izvor: UDK02
Inačica od 10:05, 5. listopada 2007. koju je unio/unijela Ivana Vladilo (Razgovor | doprinosi)
Skoči na: izbornici, traži

Josipe, meni je nekako prevelika gužva u Naslovnom kazalu. Bi se to moglo (to sam htjela ali nikad vremena za sve) grupirati pod slovima abecede. Onako lijepo kao Autorsko kazalo. Iako me stalno muči i to autorsko gdje su autori po imenu (a ne knjižničarski, po prezimenu:)) --Ivana Vladilo 18:36, 8. prosinca 2006. (CET)

Josipe, kod upisa dijakritičkih znakova u naslov (adress bar preglednika) ne pojavljuju se ispravno.

Ubacio sam na glavnu stranicu okno za unos naslova, ako je još štogod nejasno, molim popravi to!

Osim toga gdje upisati autora a da bude pretraživo i po autoru?

Ovisno kako ćemo se dogovoriti. Znam da MediaWiki negdje ima "Dublin Core", ali nisam uspio pronaći kako je implementiran. Postoje dvije mogućnosti:
  1. Možemo ubaciti formular na svaku stranicu s podatcima za "Dublin Core" pa bi svi koji pišu članke mogli odmah upisati i te podatke.
  2. Možemo ograničiti (što uskoro i namjeravam) pristup tako da svi mogu pregledavati stranice, ali samo prijavljeni korisnici mogu upisivati nove stranice i mijenjati stare. Na taj način bismo odmah dobili i popis suradnika/autora. Problem je ako će se neki članovi/suradnici pojavljivati s različitim nadimcima, onda će ispasti da su to radovi više suradnika/autora ili ako netko zaboravi svoj nadimak, ili ako mu ga netko preotme...

I još, u drugim wikijima automatski se upisivalo ime suradnika, tu treba svaki put sebe potpisati?

Ovo mi nije jasno, na što misliš? Možeš negdje na članku staviti tri ili četiri tilde, primjerice ~~~ ili ~~~~ pa će program automatski generirati tvoje korisničko ime ili korisničko ime s podatcima o vremenu prinosa: to jest ovo Josip65 ili ovo Josip65 11:49, 9. listopada 2006. (CEST)


I još jednom, BRAVO!!! MAJSTORSKI NAPRAVLJENO!!!

Sadržaj

postavljanje netekstualnih fajlova

Vidim da apload nije dopušten? Kako ćemo postavljati .ppt datoteke? ivana

U CMS-su sam omogućio (prije je stajala poruka Postavljanje datoteka na ovom je wikiju onemogućeno.), a sad je omogućeno u CMS-u, ali ne i na CARNetovom serveru pa stoji poruka Server ne može pisati u direktorij za postavljanje (/serv/www/htdocs/knjiznicari/UDK02/images).

Rješenje: moliti CARNet da nam to omogući podešavanjem PHP-a, odnosno Apachea. Josip65 12:06, 9. listopada 2006. (CEST)

Budi dobar i pokaži malo više skromnosti!


PROMJENE

JOSIPE, ŠTO RADIŠ? HOĆU NATRAG STARI SIDEBAR!!!!Ivana Vladilo 23:37, 18. prosinca 2006. (CET)

brojke u uglatim zagradama

Josipe, što znače ove brojke u uglatim zagradama koje vidim danas u najnovijim izmjenama? Ivana Vladilo 20:58, 8. veljače 2007. (CET)

kriva predmetnica

dobro, fulala sam, nije mi se dalo brisati, ali uz toliko postavljanja valjda mi se oprašta :)Ivana Vladilo 10:40, 21. veljače 2007. (CET)

brljanje

josipe, nemoj se, molim te, skandalizirati zbog onih mojih tisuću brisanja i postavljanja iste datoteke, ali nakon što je vanjina pojela dražicinu nisam je nikako uspijevala vratiti jer se uvijek pretvarala u vanjinu, sve dok nisam potpuno promijenila ime. vanji sam objasnila što sam radila, a bilo mi je stalo da se i dražicina normalno pojavljuje. Ivana Vladilo 13:54, 24. veljače 2007. (CET)

nakon par dana provjere, sa zadovoljstvom javljam da sada sve lijepo radi, sve se slike učitavaju etc. Pozdrav. --Milena 09:15, 23. svibnja 2007. (CEST)

Na žalost, nije baš tako bajno, meni se dogodilo već nekoliko puta da ovaj put umjesto riječi "knjiznicari" umece riječ "wiki"; nadam se da se ovo ipak ne će događati tolko često, kao ono prije.

background

josipe, molim te, molim te, probaj samo da vidim kako bi izgledalo, za bacground postaviti sliku letiknjige koju sam aploudala. ili napiši kako, ali vidim da puno radiš, a i ja bogme Ivana Vladilo

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors