Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Predmetnica:Prikazi knjiga

Izvor: UDK02
(Usporedba među inačicama)
Skoči na: izbornici, traži
m
Redak 1: Redak 1:
Hustvedt, Siri. Što sam volio. Zagreb : AGM, 2007.
+
Ovom poveznicom obuhvaćeni su svi članci ili datoteke u kojima su priakzi knjiga.
 
+
Psihotična, ljubavna, krimi tematika. Priča o dvjema obiteljima, o prijateljstvu, o umjetnicima u New  Yorku. Radost stvaranja i bol življenja.
+
 
+
Dvije obitelji i dva sina. Jedan muškarac je likovni kritičar i pisac, drugi likovni umjetnik. Žene su spisateljice. Jedan sin ima sve predispozicije postati umjetnikom, drugi je na na rubu kriminala, droga, kvaziumjetnika - svijeta koji otužno želi artificirati svu poročnost svakodnevice.
+
 
+
Violet & Bill, bračni par koji fascinira. Ona proučava anoreksiju, bulimiju, shizofreniju, histeriju (vrlo zanimljive reference na pop kulturu), on slika, instalira, provocira, istinski umjetnik, beskompromisan.
+
Roman otvara opis jedne od Billovih slika a koji je ujedno i jedno od erotičnijih mjesta romana.  Sliku pod nazivom „Autoportret“ Siri Hustvedt je opisala na način koji se neminovno nastanjuje zauvijek u moždinama svakoga ljudskoga bića čiji eros ima normalan razvoj.  Savršeno. Umjetnost riječi na djelu.
+
 
+
Erica&Leo, bračni par čija se harmonija prekida strašnom nesrećom. Leo prati Billa, piše o njegovom stvaralaštvu, postaje njegovim kroničarem. Erica je spisateljica i Violetina savjetnica.
+
Mark, Billov sin, je patološki lažljivac, društveni otpadnik, šljam i biće koje egzistira poput parazita. Preziremo ga, potom ga želimo zaštititi, pa mu želimo iščupati jezik, pa ga opet želimo zaštititi.
+
 
+
Tu je i Lucille, Markova majka i Billova prva supruga. Nju želimo vidjeti pribijenu na križ majčinstva.
+
 
+
Naracija je klasična, s ponekim retrospekcijama, i tijekom čitanja imate osjećaj da su vam ruke natopljene sočnim sokovima života,ponekad s okusom bršljana, ponekad željeza namočenog u kišnicu a ponekad ambrozije.
+
 
+
[[Predmetnica:Marta Lončarević]]
+
[[Predmetnica:Književne kritike i prikazi knjiga]]
+
[[Predmetnica:SVSKPGŽ]]
+
[[Predmetnica:Što sam volio, Siri Hustvedt]]
+

Inačica od 11:54, 9. srpnja 2009.

Ovom poveznicom obuhvaćeni su svi članci ili datoteke u kojima su priakzi knjiga.

Mediji u predmetnici "Prikazi knjiga":

6 datoteka je u ovoj predmetnici, od njih 6 ukupno.

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors