Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

UDK02:Novosti/Pismohrana 004

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Sadržaj

Osnovana udruga diplomiranih studenata Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Osijeku - Alumni FFOS

Drage kolegice i kolege, dana 09.11.2010. godine izv.prof.dr.sc. Kornelija Petr Balog, izv.prof.dr. sc. Ružica Pšihistal i izv.prof.dr.sc. Marija Omazić osnovale su udrugu diplomiranih studenata Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Osijeku, skraćeno “Alumni FFOS”.

Želimo okupiti sve naše bivše studente, obnoviti prijateljstva i povezati generacije sa zajedničkim ciljevima, a to su: očuvanje tradicije i promicanje ugleda Fakulteta, uspostava i razvijanje suradnje s ustanovama u kojima rade naši bivši studenti, te izgradnja suradnje između sadašnjih i bivših studenata Filozofskog fakulteta u Osijeku. Svi su pozvani da se pridruže, oni koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali na Fakultetu, a otvoreni smo i svima koji nam žele biti prijatelji.

Sve vijesti o Udruzi i njezinom daljem razvoju možete pratiti na mrežnim stranicama Fakulteta. Adresa elektroničke pošte za upite alumni@ffos.hr

Prezeto sa stranice http://web.ffos.hr/mods/alumni/
Na istoj stranici možete pronaći i obrazac za prijavu, a više informacija i na Facebook stranici http://www.facebook.com/#!/pages/Alumni-FFOS/160749810629137
jstrija 10:22, 15. studenog 2010. (CET)

Mihaela Banek Zorica dobitnica IASL-ine godišnje nagrade

Dr. Mihaela Banek Zorica (Filozofski fakultet, Zagreb) dobitnica je nagrade IASL - e (International Association of School Librarianship) Međunarodne udruge školskih knjižničara koja se dodjeljuje povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica. Obrazloženje
Čestitamo!
Ivana Vladilo 00:06, 29. listopada 2010. (CEST)

Dražen Ružić - novi magistar među školskim knjižničarima

Kolega Dražen Ružić, školski knjižničar 3. OŠ Čakovec te voditelj ŽSV-a Međimurske županije uspješno je završio poslijediplomski studij te stekao zvanje magistra povijesnih znanosti. Čestitamo! --Josip65 10:24, 5. kolovoza 2010. (CEST)

Radost žrtve - samostalna izložba Ane Krželj u Galeriji 'Kapetanova kula' u Zadru

...Ogoljevši zahvalne prizore iskupiteljske Isusove muke slikarica motive rješava u brzim potezima, koji motivu daju dodatnu dramatičnost. Poigravanje svjetlih i tamnih tonova u plastičnoj tehnici, koja slikama daje svježinu, nanošenjem svijetlih i tamnih ploha i kontura autorica - obzirom i na tehniku slikanja - gotovo da krokijima na rubu apstrakcije, ali održavajući motiv na okupu, u detalju vidi cjelinu patnje i iskupljenja, tame i svjetla, beznađa i nade, a protiv svih alijenacija i frustracija, bez naglašenih poruka, ali bitnog opredjeljenja u slavu čovjeka i Boga u njemu, odnosno Boga i čovjeka u veličini malenog iznoseći plastično portret patnje i uzvišenost žrtve za dobro, ova izložba Ane Krželj još jedan je razgovor Boga s Čovjekom u simboličnim cjelinama koje motivima daju univerzalni karakter što je obzirom da je umjetnost govor drugoga moguće postići predanim pristupom slikarstvu u koejm autorica dajući slikama stanovitu dozu starinske patine zna vladati linijom i komponirati boje u slojevita raspoloženja, kazao je Jakša Fiamengo.
Zadarski list
Ivana Vladilo 17:51, 16. lipnja 2010. (CEST)

Nacrt prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižnicarskoj struci

Na stranicama Ministarstva kulture jučer je objavljen nacrt prijedloga Pravilnika o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci. Javna rasprava traje od 4. do 18. lipnja.
Pozivaju se svi da se uključe u raspravu i dostave komentare i prijedloge. Detaljnije na stranici Ministarstva kulture [1]
Ljiljana Črnjar, Ivana Vladilo 09:06, 5. lipnja 2010. (CEST)

Izvanredni dvogodišnji studij bibliotekarstva u Zagrebu

Postovani,
na stranicama Filozofskog fakulteta u Zagrebu, danas je oglašen natječaj za izvandredni dvogodišnji studij bibliotekarstva. Natječaj će biti objavljen 17. 2. u Večernjem listu.
Pojedinosti na: natječaj
Molim da ovu obavijest proslijedite zainteresiranim kolegama.
Srdačan pozdrav, Ljiljana Črnjar, voditeljica županijske matične službe PGŽ
Ivana Vladilo 18:30, 15. veljače 2010. (CET)

Organizirani prijevoz na PŠŠK (Zagreb) za Istarsku i Primorsko-goransku županiju

Iako pretpostavljamo da će u Zagreb mnogi putovati u vlastitom aranžmanu, pozivamo zainteresirane za organizirani autobusni prijevoz iz Istarske županije da se jave voditeljici Vahidi Halaba, a one iz PGŽ voditeljici Ivani Vladilo. Prema broju prijava ocijenit ćemo potrebu organizacije te eventualnu cijenu prijevoza (i korištenja autobusa u Zagrebu).
Ivana Vladilo 10:17, 21. siječnja 2010. (CET)

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors