Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

UDK02:Novosti/Pismohrana 001

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Sadržaj

Izlet u Mađarsku

Dana 16. lipnja 2007. organizira se izlet u Szombathely - posjet oglednoj Knjižnici Berzseny Daniel, te kasnije istog dana odlazak do Bratislave. Izlet je stručno-neobvezujući, preporučuje se knjižničarima, ali i nastavnicima hrvatskog jezika, a u pratnji možete povesti supruga, suprugu, prijateljicu, dijete... Polazak je u jutro u 5.45 iz Varaždina (hotel Turist) i u 6.00 iz Čakovca. Cijena je 160,00 kn, a zainteresirani se mogu javiti Sonji Tošić-Grlač. Više o izletu pročitajte ovdje. --Josip65 15:57, 5. lipnja 2007. (CEST)

Poziv na suradnju - prijedlog zajedničkog projekta na UDK02

Drage kolegice i kolege, godinama već razmišljam o jednoj temi koja zahtijeva poznavanje velikog broja knjiga, puno pročitanih stranica i shodno tome, za njezinu što uspješniju realizaciju, što više suradnika. Moj radni naslov teme je Lektira junaka iz lektire i vjerujem da je sve jasno. Mnogi književni likovi čitaju, citiraju, referiraju na neka književna djela. Prikupiti takve podatke, opisati ih, komponirati prema nekim mogućim dogovorenim kriterijima i prikazati u obliku postera ili na neki drugi način, moglo bi biti zanimljivo... U samo prikupljanje podataka mogli bi se uključiti i učenici, a veza s knjižnicom je, vjerujem, očita i jasni su odgojno-obrazovni ciljevi.

Na UDK02 mogli bismo otvoriti stranicu s projektom koja bi bila otvorena svima za doprinos temi i dogovaranje.

U nadi prihvaćanja prijedloga, očekujem vaše komentare i prijedloge.

Ivana Vladilo 23:12, 24. svibnja 2007. (CEST)

Znači, kad čitam Zastave, bilježim što u zastavama čita Kamerički? O.K. Otvori stranicu, napiši dva primjera, daj upute, a objašnjenja na "komentarima" te stranice. --Josip65 17:10, 25. svibnja 2007. (CEST)

Prijedlog Zakona o knjižnicama

Rasprava o prijedlogu Zakona o knjižnicama održat će se 21. svibnja 2007. godine u 11,00 sati u dvorani na mezaninu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Pripremite se za raspravu i pročitajte prijedlog Zakona. Prijedlog zakona možete pročitati na [1].


Popis i opis radionica na XIX. Proljetnoj školi u Šibeniku

Popis_i_opis_radionica_na_19._Proljetnoj_školi_u_Šibeniku

popis dostavila Biserka Šušnjić, viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje

Ivana Vladilo 17:26, 10. travnja 2007. (CEST)

IZLET U SARAJEVO

Putovanje u Sarajevo bit će organizirano od 17. do 20. svibnja. Cijena po osobi, ako nas putuje 25-ero, bila bi 440 kuna, a ako nas bude 49-ero, bila bi 300 kuna.

Uključen je i izlet u Visoko, razgledavanje "piramida".

Hotel u kojem bi spavali je novoizgrađen.Tri noći s doručkom u jednokrevetnoj sobi bi vas stajale 480 kuna, u dvokrevetnoj 360, u trokrevetnoj 333 kune.

Za ručak i večeru ćemo se dogovoriti.Mogu se javiti i vaši prijatelji.

Relacija kojom bi putovali je: Poreč-Pula-Rijeka-Bihać-Jajce-Zenica-Sarajevo, a vratili bi se Sarajevo-Zenica-Slavonski Brod ili Sarajevo-Zenica-Jajce-Banja Luka-Poreč

Za Riječanke će cijena biti povoljnija.

Za Sarajevo trebate javiti do 25.04.2007.god.

Uplate za prijevoz obavit ćete kod organizatorice.

Molim vas da obavijestite kolegice iz srednjih škola Istre i osnovnih škola Rijeke.

Vodičkinja će nam biti studentica povijesti umjetnosti iz Sarajeva. Naš vozač, meteorolog, Tomo rezervirao je restoran s glazbom.

Pozdrav!

Organizatorica:

Vahida Halaba, prof.


Obrana magistarskog rada Sonje Tošić-Grlač

7. veljače 2007. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu naša kolegica Sonja Tošić-Grlač, školska knjižničarka I. osnovna škola u Čakovcu, obranila je magistarski rad u području školskoga knjižničarstva Uloga školske knjižnice u poticanju čitanja. Čestitamo našoj tajnici na ovom osobnom i znanstvenom uspjehu.

preneseno s www.husk.hr Ivana Vladilo 10:22, 13. veljače 2007. (CET)

Čestitam, od srca! --Milena 11:39, 13. veljače 2007. (CET)


Za knjižničare PGŽ - prijevoz u Šibenik, Proljetna škola

Kolegica Vahida Halaba, Istarska županija, i ove godine organizira zajednički prijevoz u Šibenik. Poslat ću pojedinačne obavijesti svima iz PGŽ pa molim za što bržu prijavu zainteresiranih.

Ivana Vladilo 10:25, 27. siječnja 2007. (CET)

Uputa o postupanju s popisom školskih knjižnica po županijama

Molim, pročitajte uputu u Dogovaraonici. Ivana Vladilo 20:54, 19. siječnja 2007. (CET)

Zaklada Dr. Ljerka Markić Čučuković - NAGRADA

Nagradu za značajan doprinos knjižničarskoj struci u 2006. godini, dobila je Hrvatska čitaonica sela Kuti i njezin projekt proslave 70. obljetnice djelovanja.

Moram dodati da je cijeli projekt zamisao i izvedba naše kolegice školske knjižničarke Strojarsko-brodograđevne škole u Rijeci, Karmen Delač-Petković, koja će 10. siječnja 2007. s istom temom i magistrirati.

Čestitamo Karmen!

Ivana Vladilo 12:37, 8. siječnja 2007. (CET)


NAJBOLJA PROFESORICA INFORMACIJSKIH ZNANOSTI NA SVIJETU 2006.

Je naša prof. dr. Tatjana Aparac – Jelušić!!! Plaketu i ček na 1000 dolara (samo?) dobila je u hotelu Hilton u Austinu (USA).


Milena, 6.01.2007.


Knjižnice za slijepe u informacijsko doba

Poštovane kolegice i kolege Obavještavamo Vas da je u nizu Povremena izdanja Hrvatskoga knjižničarskog društva objavljena je knjiga Knjižnice za slijepe u informacijsko doba : smjernice za razvoj službi i usluga koju su uredile Rosemary Kavanagh i Beatrice Shristensen Skold, a s engleskog preveo Kristijan Ciganović. Cijena publikacije je 50 kn. Narudžbenica za ovo, kao i ostala izdanja HKD-a nalazi se na web stranicama HKD-a na adresi http://www.hkdrustvo.hr/clanovi/tmp/NarudzbIzdanja.doc

Zdenka Sviben Predsjednica HKD-a


Josipe, evo za stranicu ako mislite da je interesantno. Pozdrav, Evica

Greetings!

Please note the fllowing information!Thanks!

IASL is the International Association of School Librarianship and each year we hold our Annual Conference in a different part of the world. In 2007, the Conference will be held July 16-20 in Taipei, Taiwan. The theme is "Cyberspace, D-world, E-learning: Giving Libraries and Schools the Cutting Edge".

Information about IASL: http://www.iasl-slo.org/

Information about the IASL Annual Conference 2007: http://www.iasl-slo.org/conference2007.html

Call for Papers for 2007: http://www.iasl-slo.org/conference2007-call.html

Consider the possibilities!!


Jasmina Lovrinčević - prvi dr. sc. školski knjižničar

Dragi knjižničari

Ugodna mi je čast obavijestiti Vas da je kolegica Jasmina Lovrinčević, školska knjižničarka Graditeljsko-geodetske škole u Osijeku i voditeljica ŽSV srednjoškolskih knjižničara Osječko-baranjske županije, obranila doktorat u području školskoga knjižničarstva i tako postala prvi hrvatski dr. sc. školski knjižničar.

Srdačno čestitamo kolegici i vjerujemo da će njen uspjeh biti poticajan i za ostale školske knjižničare, te tako još više pridonijeti kvaliteti našega rada, a time i boljitku korisnika školskih knjižnica.

Srdačan pozdrav, Vaša Biserka Šušnjić

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors