Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Razgovor sa suradnikom:Boris Popinjač

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Boris, vidim pitanje Josipu, ali valjda ne smeta moj odgovor - na stranici datoteke koju želiš izbrisati u gornjoj liniji postoji kartica izbriši - klikni i dalje te vodi samo

a evo i jedan savjet inspiriran tvojim postavljenim člancima: šteta je doc formate aploudati kao slike jer ih tada nema u naslovnom kazalu članaka (zato i nastojimo sve .ppt preraditi i u .rtf pa su u oba formata). Dakle, word datoteku jednostavno postupkom copy - paste prebaci direktno u wiki, ako želiš ubaciti sliku, aploudaj ju kao sliku i ubaci u tekst unutarnjom poveznicom. rezime postupka: kopiraj naslov članka i pastaj ga u okvir za napraviti članak, napravi članak, kopiraj cijeli članak i pastaj ga u okno za editiranje, uredi podnaslove, font i sl. aploudaj fotku i kopiraj njezinu adresu, vrati se u okno za editiranje, klikni -uložena slika- i pastaj ime slike. to je to Ivana Vladilo 20:47, 26. travnja 2007. (CEST)

Sadržaj

Isprika

Borise, ispričavam se što nisam bio dostupan, ali vidim da je Ivana riješila stvar. Raduje me što nalaziš vremena za suradnju ovdje! Kako je način suradnje na wiki-projektima sličan, kako bi bio od koristi i drugim suradnicima, napisao sam članak o brisanju datoteka i članaka ovdje: UDK02:Uništavanje (brisanje) članaka i datoteka.

Budući da pretpostavljam da si ovaj "razgovor" na svojoj stranici izbrisao radi vježbe, ponovno sam ga vratio, jer mislim da je zgodno drugim suradnici pročitati i to, uskoro će zacijelo nekom zatrebati i dobro doći. Kad se na stranici bude nagomilalo podosta teksta, onda je običaj u wiki-projektima takav tekst "arhivirati" tako da napraviš podstranicu s nazivom "Pismohrana 1", "Arhiv 0001" i sl. i staviš poveznicu na tu podstranicu na vrhu ili na dnu stranice za razgovor. --Josip65 14:24, 2. svibnja 2007. (CEST)


Arhiv 0001

"slika.doc" u članak

Biris, nisam stigla odmah, a želim objasniti moju intervenciju u tvoj rad. Vjerujem da si i sam vidio što sam napravila i zašto i da ti je sve jasno. Ivana Vladilo 16:01, 23. svibnja 2007. (CEST)

Ivana-Clanak

Ivana, pa nije potrebna isprika niti objasnjenje. Ja jos uvijek ucim na greskama i vasim savjetima. Hvala. Pozdrav, Boris

Stranica školske knjižnice

Boris, stavio sam nakon teksta o tvojoj školskoj knjižnici predložak. Zamislili smo da na www.knjiznicari.hr budu tipski podatci o svim školskim knjižnicama u državi tako da posjetitelji mogu brzo, lako i efikasno međusobno uspoređivati školske knjižnice, a podatci o našim knjižnicama na vlastitim mrežnim stranicama su različitog obujma i na različite nečine prikazani. Pokušaj, molim te, kad nađeš vremena, ispuniti ostale podatke u predlošku - jednostavno u nastavnku predloška, nakon znaka "=" dopišeš podatke koji nedostaju, a za fotke dodaš samo ime fotke, prethodno prebačene na www.knjiznicari.hr, te na kraju opis. Imaš primjer za moju knjižnicu i upute sve na sranici Školske knjižnice Republike Hrvatske. Podatke koje si napisao stavio sam na u rubriku o povijesti knjižnice, a dopisao sam i mrežno adresu školskog kataloga. I Ivanu i mene baš si obradovao pisanjem članaka i bilo nam je zadovoljstvo pomoći ti u objašnjenju nedovoljno jasnih stvari, pa nas slobodno bez ikakvog ustručavanja pitaj što god je potrebno objasniti i kako god ti možemo pomoći. --Josip65 22:59, 26. svibnja 2007. (CEST)

fotografije na stranici knjižnice

opet se ubacujem nepozvana :) Josip je na LIDA-i, a s fotografijama si imao problema jer je bila greška u predlošku. Teško bi to uočio, ali sad je, nadam se, u redu. Vidim da si dobro ušao u proceduru ;) Ivana Vladilo 22:21, 29. svibnja 2007. (CEST)

fotografije na stranici knjižnice

Hvala Ivana, ti si kao dobri anđeo uistinu... pozdrav!

Velika i mala slova u naslovu članka

Boris, nekako smo se dogovorili da naslovi članka idu malim slovima (osim početnog i tamo gdje treba biti veliko), kao i da se ime autora odmah stavi u naslov. Znači, kao u zadnjem primjeru, umjesto "PRVA NA SLAVENSKOM JUGU", preoblikovao sam naslov "Prva na slavenskom jugu - Boris Popinjač". Usput, bilo bi zgodno da napišeš neki članak o grupi G7, vaše druženje je stvarno jeda veoma lijep i rijedak veoma afirmativan primjer "dobre prakse"! --Josip65 21:31, 14. lipnja 2007. (CEST)

OK, nisam znao, hvala na sugestiji i pomoći. Što se tiče G7 mi smo na jednoj Proljetnoj prezentirali svoj rad, tako da materijali postoje, ali nisu kod mene. Bit će jednog dana... pozdrav

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors