Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Predložak:Pregled UDK 02 za nove suradnike

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži
Tutorial.png

Pregled UDK 02

 

Učlanjenje | Uvod | Razgledavanje | Pisanje članaka | Oblikovanje članaka | Objavljivanje datoteka

Uvod

Sličica ciljevi.gif

Ciljevi

Novi suradnik mora:

  • dobiti osnovnu informaciju što je UDK 02,
  • dobiti informaciju da može surađivati bez naprednih informatičkih znanja,
  • biti ohrabren da se uključi ravnopravno u rad na projektu

Što je UDK 02?

UDK 02 mrežno je sjedište (eng. site) koje zajedno stvaramo i održavamo - surađujući i upotpunjujući se. Pridruži nam se u nastojanju da na jednom mjestu objedinimo informacije za školske knjižničare pisanjem članaka o radovima objavljenima negdje drugdje na mreži ili objavljivanjem gotovih radova i(li) pisanjem članaka neposredno na UDK 02.

Izabrali smo program koji omogućuje suradnju na jednostavan način, za što nam nisu potrebne napredne informatičke vještine.

Stalno nastojimo poboljšati izgled i sadržaj sjedišta, a sve se promjene pohranjuju, pa se neprikladne izmjene brzo mogu odstraniti.

Kako možemo pomoći?

Nemoj se plašiti uređivanja, mijenjanja i pisanja članaka – svi učlanjeni suradnici mogu uređivati gotovo sve stranice. Ohrabrujemo te da popraviš što god ti se čini da nije dobro izvedeno, čim naiđeš na nešto što bi trebalo popraviti – ispravi tipfeler, pravopisnu ili gramatičku pogrješku, izmijeni netočan podatak, popravi izgled teksta, grafički ga preoblikuj, dodaj unutarnju ili vanjsku poveznicu, dopuni novim odlomkom… napiši novi članak kojeg nema na UDK 02, a tu bi trebao biti.

Iznimno, na izričit zahtjev autora ili radi sprječavanja zlonamjernog mijenjanja, ovlašteni suradnici mogu onemogućiti uređivanje nekih stranica, tada se na tim stranicama umjesto kartice uredi
Pomoc kartica stranicasuradnika.gif
pojavljuje kartica vidi izvornik
Pomoc vidiizvornik.gif

Ne možeš uništiti UDK 02. Svaka izmjena može biti ponovno izmijenjena ili popravljena. Samo hrabro kreni u uređivanje i pisanje članaka – sudjeluj u izgradnji UDK 02, neka nam postane najbolje knjižničarskog mrežno sjedište!

Probaj odmah sada urediti ovu stranicu tako da na njoj nešto napišeš!

1. Na vrhu ove stranice je nekoliko kartica, klikni na karticu «uredi», treću s lijeva, nakon kartica «pomoć» i «komentari».
Pomoc kartica uredi.gif

2. Utipkaj nešto unutar okna za uređivanje.
Pomoc oknozauredivanje.gif
3. Klikni na dugme «Sačuvaj stranicu» ispod okna za uređivanje ili «Prikaži kako će izgledati».
Pomoc kakoceizgledati.gif
4. Nemoj prebrisati prva dva retka unutar okna za uređivanje teksta radi novih suradnika koji će isprobavati nakon tebe.
5. Hajde sad, kreni, probaj odmah sada urediti ovu stranicu tako da na njoj nešto napišeš!

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors