Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

LIDA 2009.

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži

Poštovane kolegice i kolege, Šaljem poziv za konferenciju LIDA 2009.
Molim vas obavijest proslijedite zainteresiranima.
Srdačan pozdrav
Martina Dragija Ivanović
Sveučilište u Zadru
Odjel za knjižničarstvo
LIBRARIES IN THE DIGITAL AGE (LIDA) 2009
Dubrovnik i Zadar, Hrvatska
25 – 30 svibnja 2009
Inter-University Centre (http://www.iuc.hr/ )
Don Ivana Bulića 4, 20000 Dubrovnik, Hrvatska i Sveučilište u Zadru, Zadar, Hrvatska (http://www.unizd.hr/)
Web site: http://www.ffos.hr/lida/
Email: lida@ffos.hr
Godišnja međunarodna konferencija Libraries in the Digital Age (LIDA) bavi se promjenama u okruženju knjižnica i informacijskih ustanova te uslugama u digitalnom svijetu. LIDA okuplja znanstvenike, nastavnike, stručnjake i praktičare iz cijelog svijeta u svrhu razmjene iskustava i učenja, čemu pridonosi i održavanje konferencije na dojmljivim lokacijama. Ovo je deseta i zadnja LIDA koja će se održati u Dubrovniku te se nakon nje konferencija seli na Sveučilište u Zadru gdje će se održavati svake druge godine.
Teme LIDA 2009
Dio I: Refleksije: Promjene zbog digitalnih knjižnica i u digitalnim knjižnicama u posljednjem desetljeću Cilj prve teme LIDA-e 2009 je promišljati o promjenama koje su se pojavile u digitalnim knjižnicama u ovom desetljeću te istražiti i evaluirati nastojanja, koncepte i ideje koji su iz njih nastali.Opći cilj nije samo promišljati i sintetizirati što se događalo, već potaknuti i daljnji razvoj trenutnih nastojanja, kao i razvoj okvira unutar kojih se različita i buduća nastojanja mogu uspoređivati, vrednovati i poboljšavati. Radi se o pogledu unazad kako bi se bolje gledalo naprijed.
Dio II: Baština i digitalne knjižnice – digitalizacija, zaštita, pristupCilj druge teme LIDA-e 2009 je istražiti nastojanja, koncepte i ideje vezane uz definiranje i očuvanje baštinskih zapisa u digitalnim knjižnicama. Ovom temom želi se spojiti stručnjake koji se bave baštinom unutar knjižnične i informacijske znanosti te stručnjake iz drugih polja kojima je ova problematika zanimljiva kako bi se njihova nastojanja vrednovala, usporedila i unaprijedila.
Vrste radova
Pozivaju se sljedeće vrste radova: izlaganja, posteri, demonstracije, radionice, PhD forum Rokovi: Za izlaganja i radionice: 15 siječnja 2009. Prihvaćanje do 10 veljače 2009.Za demonstracije i postere: 1 veljače 2009. Prihvaćanje do 15 veljače 2009.Konačna predaja za sve prihvaćene radove i postere: 15 ožujka 2009. Pozivi institucijamaPozivamo knjižnice, informacijske agencije, stručne udruge, nakladnike i pružatelje usluga da sudjeluju na LIDA-i putem demonstracija, radionica i izložbi svojih proizvoda i usluga, ili izlaganjem odnosno posterom o svom radu, u skladu s navedenim temama. Također pozivamo na sponzoriranje događaja. I institucije imaju korist: osigurat ćemo materijale za sudionike tako da mogu prenijeti iskustva i teme od interesa svojim institucijama. Time osiguravamo da LIDA dopre do što šire publike.
Kontakti
Ko-direktori konferencije:

  • TATJANA APARAC-JELUSIC, Ph.D. Odjel za knjižničarstvoSveučilište u Zadru23 000 Zadar, Hrvatskataparac@unizd.hr(kontakt za opću korespondenciju)
  • TEFKO SARACEVIC, Ph.D.School of Communication, Information and Library Studies; Rutgers UniversityNew Brunswick, NJ, 08901 USAtefko@scils.rutgers.edu

Ivana Vladilo 14:58, 7. siječnja 2009. (CET)

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors