Udruga knjižničari.jpg
Knjižničari
Hrvatska mreža školskih knjižničara

Datoteka:Anja Lebarić - PLAN MJERA ZA SLUČAJ OPASNOSTI u knjižnici.pdf

Izvor: UDK02
Skoči na: izbornici, traži
Anja_Lebarić_-_PLAN_MJERA_ZA_SLUČAJ_OPASNOSTI_u_knjižnici.pdf(veličina datoteke: 226 KB, MIME tip: application/pdf)

Plan mjera za slučaj opasnosti mora imati svaka, pa i školska knjižnica. Anja Lebarić sastavila je dokument za knjižnicu koju dijele 3 škole, Strojarska, Prometna i Strojarsko-brodograđevna. Kako Plan još uvijek većina knjižnica nema, dajemo ga na javno korištenje kao svojevrsni predložak.

Plan OŠ Srdoči Rijeka[[1]]

DOPUNA:

U prilogu šaljem svoj Plan mjera za slučaj opasnosti, a uz njega šaljem neoliko napomena što nakon odslušanog predavanja mislim da bi još trebalo dodati:

1. brojeve Vodovoda, Plinare, Elektre, Restauratorskog zavoda i sl.

2. lokaciju gdje se nalazi ostala aparatura za spašavanje ( ne mislim na aparate za gašenje požara, već na rukavice, kutu, alkohol i ostalo) i popis (kad se to nabavi)

3. detaljniji opis kako rukovati s oštećenom građom ( iz ppt-a koji smo danas čuli)

Važno:

Napomena 1: ja sam sastavila svoj plan koristeći se raznim dostupnim infomacijama s interneta i nadam se da nisam povrijedila ničije autorsko pravo. Slobodno dajem na korištenje i mijenjanje plan koji sam sastavila.

Napomena 2. Prvenstveno treba provjeriti u kakvom je stanju knjižnica vaše škole ili ustanove te ukoliko se nešto ne slaže s pravilnicima prvenstveno to uskladiti ( npr. premjestiti najvrijedniji fond dalje od prozora i sl...) te onda unutar dokumenta upisati kakvo je stanje.

3. Zatim treba u dogovoru s ravnateljem, odnosno šefom vidjeti tko će biti zadužen da vam pomogne ukoliko dođe do katastrofe, te se napravi popis ljudi i njima se sve javi i objasni.

4. Svi u ustanovi moraju i proći određene seminare za spašavanje od požara itd, no svejedno ih morate educrati - ja sam održala predavanje na Sjednici Učiteljskog vijeća te im izložila Plan u slučaju opasnosti.

Plan je potom i službeno usvojen od Učiteljskog vijeća - sto je jako važno da se slubeno usvoji.

Nadalje, jedna firma je za OŠ Srdoči je napravila generalni plan evakuacije za cijelu školu - tj. crtež Škole sa strelicama za evakuaciju, neovisno o mom planu za knjižnicu (u tom planu se zapravo ni ne radi o spašavanju građe već samo evakuacija učenika i djelatnika) koji je također bitno izložiti u knjižnici.

Plan mjera u slučaju opasnosti u knjižnici koji sam pisala za OŠ Srdoči dok sam radila kod njih sam prenamijenila i za Srednju strojarsko brodograđevnu školu dok sam bila i kod njih na zamjeni, pa šaljem oba plana, a moja preporuka je slijediti plan za OŠ Srdoči jer je malo detaljniji.

Srdačan pozdrav svima,
Anja Lebarić, mag. kult i mag. bibl.

Povijest datoteke

Kliknite na datum/vrijeme kako biste vidjeli datoteku kakva je tada bila.

Datum/VrijemeDimenzijeSuradnikKomentar
sadašnja21:20, 31. ožujka 2016. (226 KB)Ivana Vladilo (Razgovor | doprinosi) (Plan mjera za slučaj opasnosti mora imati svaka, pa i školska knjižnica. Anja Lebarić sastavila je dokument za knjižnicu koju dijele 3 škole, Strojarska, Prometna i Strojarsko-brodograđevna. Kako Plan još uvijek većina knjižnica nema, dajemo ga )

Nijedna stranica ne povezuje na ovu sliku ili datoteku.

Osobni alati
izbornik za datoteke
Pomoć
for english speaking visitors